latający holender Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Kolego Szwecja,mój mail to: lat.holender@wp.pla dzisiejsze zdjęcia za chwilę:)
latający holender Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Tylko półtorej godziny mogłem urwać" w drodze do Warszafki,ale znalazłem kawałek ugoru !Ten krzyżyk to marzenie ! Piękny początek Wielkiego tygodnia.
latający holender Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 vertei do następnego razu !
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 krzyzyk mniej-wiecej połowa XVIIIw.fajny, istnieje wiele odmian tego fasonu".ja moze jutro gdzies wyskocze ;)pozdro!
latający holender Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 Dzięki Total,na Ciebie zawsze można liczyć ! Krzyżyk do gablotki trafi jeszcze dziś!Pozdr !
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 http://img4.imageshack.us/img4/2251/krzyze.jpgmasz foto poglądowe od Wujka ;)ps. daj blizej fotke tego trójlistnego duzego krzyzyka, ktory wisi obok połamanej postaci Jezusa.pozdro!
latający holender Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 Z tego rodzaju grubych krzyżyków które zapodałeś w linku mam podobny-wisi w przedostatnim rzędzie(na dole)A ten trafiony wczoraj to bardziej podobny do tych cienkich" z Rewolińskiego.Zdjęcia zrobię jutro przy dziennym świetle.
8total4 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 myśle że różni się troche od tych z katalogu p. Rewolińskiego..jest starszy o jakies 70-80 lat.pozdro!
latający holender Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 To właśnie ten gruby" o którym pisałem wcześniej.Stan super,ta czaszka pod postacia piękna !Ten krzyżyk to nagroda za kopanie kulek szrapnelowych,bo sygnał i charakterystykę miał taką samą jak kulka.Trafienie z okolic Sandomierza,przy dawnej przeprawie promowej.
latający holender Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 ..a to krzyżyk o który pytałeś.Alu niestety...ale jest !Z tej samej okolicy co poprzednik.
8total4 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 pierwszy mysle przełom XVII i XVIIIw, drugi tak jak widać - XXw, choć wzorowany na krzyzach trójlistnych z XVIIw.na fotce moich masz właśnie przykłady tych grubych" ale gwarantuje Ci ze trafiaja sie takie same cienkie", i to nie oznacza ze zostały wyprodukowane w XIXw (stylistyka i sposob wykonania zdecydowanie wczesniejsze).pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.