Skocz do zawartości
  • 0

Gdzie do cholery jest temat Rzecz do identyfuikacji"?

MK

Pytanie

Napisano
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=644484
gdzie to jest i dlaczego tego nie ma?
Co to za zabawy?
Siedzę, grzebie w materiałach żeby nie dać plamy, widzę źle zidentyfikowany emblemat z pickelhauby, staram się naprostować, dodaję - wątku nie ma.
Skoro go nie ma to spełnię się:
1. Było to godło z pickelhauby wojaka z landu Mecklenburg-Schwerin a nie Mecklenburg-Strelitz, wbrew podobnym nazwom były to dwa różne wielkie księstwa Rzeszy Niemieckiej.
2. Nie było 89 pułku grenadierów Mecklenburg-Strelitz, pułk ten pochodził z Mecklenburg-Schwerin.
3. Emblemat ten nie dotyczył tylko tego pułku, dotyczył wszystkich wojaków z landu Mecklenburg-Schwerin służących w pułkach piechoty (89 grenadierów i 90 fizylierów), kawalerii (17 i 18 dragonów) czy artylerii (bodajże 60 pułk artylerii polowej), nie było szczególnego rozróżnienia w przypadku tego godła.
4. Mecklenburg-Strelitz posiadał naturalnie również swoje godło, nieco podobne ale jednak na pierwszy rzut oka widać, że całkiem inne.
Jeśli się jeszcze pojawi to godło na allegro, kończę w ogóle zabawę z identyfikacją, alem teraz zły

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=644484
gdzie to jest i dlaczego tego nie ma?
Co to za zabawy?
Siedzę, grzebie w materiałach żeby nie dać plamy, widzę źle zidentyfikowany emblemat z pickelhauby, staram się naprostować, dodaję - wątku nie ma.
Skoro go nie ma to spełnię się:
1. Było to godło z pickelhauby wojaka z landu Mecklenburg-Schwerin a nie Mecklenburg-Strelitz, wbrew podobnym nazwom były to dwa różne wielkie księstwa Rzeszy Niemieckiej.
2. Nie było 89 pułku grenadierów Mecklenburg-Strelitz, pułk ten pochodził z Mecklenburg-Schwerin.
3. Emblemat ten nie dotyczył tylko tego pułku, dotyczył wszystkich wojaków z landu Mecklenburg-Schwerin służących w pułkach piechoty (89 grenadierów i 90 fizylierów), kawalerii (17 i 18 dragonów) czy artylerii (bodajże 60 pułk artylerii polowej), nie było szczególnego rozróżnienia w przypadku tego godła.
4. Mecklenburg-Strelitz posiadał naturalnie również swoje godło, nieco podobne ale jednak na pierwszy rzut oka widać, że całkiem inne.
Jeśli się jeszcze pojawi to godło na allegro, kończę w ogóle zabawę z identyfikacją, alem teraz zły
Napisano
Każdy nowy wątek musi OBOWIĄZKOWO zawierać w temacie rodzaj przedmiotu do identyfikacji"

Zgodnie z tą zasadą wątek został usunięty.
Napisano
Jeśli już w wątku pojawiło się kilka odpowiedzi - edycja tytułu a nie kasowanie całego. Brak logiki jak dla mnie.
Napisano

A ja wrzucę foto artyleryjskiej.
http://www.kaisersbunker.com/hp/hw2.jpg
nie takie identiko ;)
pozdro

Napisano
Szkoda tracic czasu na pisanie w watkach bez tytulu. Chocby byl to i Swiety Gral, czy Bursztynowa Komnata watek zostanie usuniety o ile bedzie lamal regulamin. Tak samo jak i ten (brak nazwy przedmiotu w ID).

moderator
Napisano
kurde ale się wkopałem, znowu wydatek ;)
banderas - dobre :D
mietek:
1. temat skończony rzecz zidentyfikowana, idzie w dół i zaraz zniknie na 2 stronie. To nie forum PS gdzie użytkownik ma możliwość edycji tytułu wątku, więc mając taką możliwość - zmień go i zostaw.
2. Dlaczego zostaw. Istnieje wyszukiwarka odkrywcy z której bardzo często korzystam i ja i wielu użytkowników (gdyby każdy z niej korzystał nie trzeba by było zakładać połowy wątków). Nie po to siedzę, szukam i dzielę się wiedzą żeby potem wątek został skasowany a mój wysiłek poszedł na marne, nawet nie wiadomo czy ten co założył poprzedni wątek zobaczy to co napisałem.
Dlatego proponuję wyedytować tytuł wątku z poziomu moderatora i niech zostanie dla potomnych, może się jeszcze komuś nieraz przyda.
Nie piszę tego złośliwie, ale to nie pierwszy raz kiedy siedzę pół godziny żeby sprawdzić każdy szczegół a wątek znika i to naprawdę zniechęca do udzielania się na forum. Za mocne słowo przepraszam ale naprawdę byłem zły jak fiks - zresztą zniknie po edycji tytułu tematu.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie