1000WATT Napisano 29 Listopad 2008 Autor Share Napisano 29 Listopad 2008 http://biznes.interia.pl/news/polskie-lasy-pojda-pod-mlotek-albo-topor,1219638Poniekąd temat dotyczy również nas poszukiwaczy,przecież szukamy między innymi w lasach no i żebyśmy się któregoś dnia nie obudzili z ręką w nocniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 na razie to wygląda bardzo mętnie więc bym nie panikował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Taa mało, że rząd chodzi na pasku Rosji to teraz będzie lasy sprzedawał.Pewnie Niemcom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Pomsee zobaczymy kiedy zaczną prywatyzować obywateli.... , bo do tej pory tylko takie kwiatki nam ten wspaniały rząd zapodaje.. Możesz się obudzić z czarną cerą i kręconymi włosami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 martian, a Tobie się zdaje że nie jesteś właśnością systemu??Wszyscy jestesmy niewolnikami nierobów i menali na którch płacimy.A wiesz że nawet jakbyś się chciał pozbyć polskiego obywatelstwa to i nawet o to musisz sie prosić jasnie prezydenta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Widzisz taka retoryka jakoś nie trafia do mnie... Pokaż mi takich jak to nazwałeś meneli" którzy za godziwą płacę, ą co za tym idzie np mieszkanie samochód itp, itd nie chcieli by zmienić własnego życia,- promil na pewno się znajdzie który z wyboru zostanie prawdziwym menelem. Zaklęty krąg niestety jest nie do pokonania- ubóstwo- alkoholizm- alkoholizm ubóstwo bez zdrowego państwa... Ubóstwo to choroba społeczna... Eutanazja ubogich wg takich jak twoje poglądów??? Dalsza prywata i liberalizm- patrz USA i kryzys jak się to kończy.. Ten jest maluczki kryzysik, boję się następnego... Ten może się skończyć tragicznie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 pokaż mi biorącego zasiłek, który poszedłby do pracy...Ale o lasach miało być:-) Mi sie widzi, że Solidarność jakieś swoje sprawy chce załatwiac i się zasłania jakże chwytliwym 'dobrem publicznym' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 A mnie się widzi ,że jeszcze może zostanie morze, bo, nad rzekami na pewno już myślą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Nie no, morze zostanie - bo niby gdzie ma Europa odpady radioaktywne wyrzucać??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 29 Listopad 2008 Autor Share Napisano 29 Listopad 2008 ...i właśnie w tym problem że cała sugestia prywatyzacji LP jest dość nie klarowna i mętna.Wszystkie sposoby prywatyzacji w RP były dość niejasne pod względem przepisów ,co z tego wynikło wszyscy wiemy.Dwulicowość Solidarności swoją drogą ,bardziej mi się widzi ,że raczej ktoś chce sprywatyzować pieniądze z prywatyzacji.Pomsee możesz spać spokojnie nie sądzę żeby Niemcy byli w znacznym stopniu zainteresowani masowym wykupywaniem Polskiej kniei ;).Podobne obawy rosły w sercach ludzi przed wejściem do UE ,z punktu widzenia czasu były jednak nie uzasadnione,Niemcy jakoś nie wykupili masowo ziemi ornej i niezbyt się ku temu kwapią.No chyba że twoja sugestia była tylko sarkazmem i na darmo się ku niej rozwinąłem.Według mnie gospodarkę leśną mamy na bardzo wysokim poziomie,choć nie bez wad więc po co aż tak dogłębnie ingerować w coś co wymaga tylko niewielkiej korekty? odpowiedź nasuwa się sama kiedy nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 póki co to Polska jest jednym z nielicznych krajów gdzie z roku na rok powierzchnia lasów SIĘ POWIĘKSZA.A Lasy Państwowe to jedna z nielicznych rzeczy która jest super sprawą a tym dziwnym kraju i nie ma co zmieniać bo naprawdę jest ok.Poza tym nawet jeśli PO coś chce wydziwiać/w co wątpię/ to PSL to uwali.A potem przyjdzie kto inny:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Szkoda, że rządy mamy już od dawna sprywatyzowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 A zaraz wpadnie tu Acer i zrobi porządek z pomysłami reprywatyzacji Lasów Państwowych ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Takie pomysły szybkiego zdobycia kasy" mogą wysuwać tylko wyjątkowo nikczemne, małe i ograniczone umysłowo jednostki, które nigdy nie będą w stanie zrozumieć czym jest las, jak wielkie jest jego znaczenie w życiu i historii życia człowieka, jak wielkie jest znaczenie drewna....Las dał człowiekowi pierwotnemu możliwość rozwoju cywilizacyjnego począwszy od poziomu neandertalczyka do formy obecnej......drewno, które daje las ma w życiu współczesnym ponad 30 tysięcy zastosowań.....Jeżeli o mnie chodzi to niedoszłych pomysłodawców kazałbym natychmiast na pal...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.