Skocz do zawartości

Początek końca :(

1000WATT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://biznes.interia.pl/news/polskie-lasy-pojda-pod-mlotek-albo-topor,1219638

Poniekąd temat dotyczy również nas poszukiwaczy,przecież szukamy między innymi w lasach no i żebyśmy się któregoś dnia nie obudzili z ręką w nocniku.
Napisano
Pomsee zobaczymy kiedy zaczną prywatyzować obywateli.... , bo do tej pory tylko takie kwiatki nam ten wspaniały rząd zapodaje.. Możesz się obudzić z czarną cerą i kręconymi włosami....
Napisano
martian, a Tobie się zdaje że nie jesteś właśnością systemu??
Wszyscy jestesmy niewolnikami nierobów i menali na którch płacimy.
A wiesz że nawet jakbyś się chciał pozbyć polskiego obywatelstwa to i nawet o to musisz sie prosić jasnie prezydenta??
Napisano
Widzisz taka retoryka jakoś nie trafia do mnie... Pokaż mi takich jak to nazwałeś meneli" którzy za godziwą płacę, ą co za tym idzie np mieszkanie samochód itp, itd nie chcieli by zmienić własnego życia,- promil na pewno się znajdzie który z wyboru zostanie prawdziwym menelem. Zaklęty krąg niestety jest nie do pokonania- ubóstwo- alkoholizm- alkoholizm ubóstwo bez zdrowego państwa... Ubóstwo to choroba społeczna... Eutanazja ubogich wg takich jak twoje poglądów??? Dalsza prywata i liberalizm- patrz USA i kryzys jak się to kończy.. Ten jest maluczki kryzysik, boję się następnego... Ten może się skończyć tragicznie....
Napisano
pokaż mi biorącego zasiłek, który poszedłby do pracy...

Ale o lasach miało być:-) Mi sie widzi, że Solidarność jakieś swoje sprawy chce załatwiac i się zasłania jakże chwytliwym 'dobrem publicznym'
Napisano
...i właśnie w tym problem że cała sugestia prywatyzacji LP jest dość nie klarowna i mętna.Wszystkie sposoby prywatyzacji w RP były dość niejasne pod względem przepisów ,co z tego wynikło wszyscy wiemy.
Dwulicowość Solidarności swoją drogą ,bardziej mi się widzi ,że raczej ktoś chce sprywatyzować pieniądze z prywatyzacji.

Pomsee możesz spać spokojnie nie sądzę żeby Niemcy byli w znacznym stopniu zainteresowani masowym wykupywaniem Polskiej kniei ;).Podobne obawy rosły w sercach ludzi przed wejściem do UE ,z punktu widzenia czasu były jednak nie uzasadnione,Niemcy jakoś nie wykupili masowo ziemi ornej i niezbyt się ku temu kwapią.No chyba że twoja sugestia była tylko sarkazmem i na darmo się ku niej rozwinąłem.

Według mnie gospodarkę leśną mamy na bardzo wysokim poziomie,choć nie bez wad więc po co aż tak dogłębnie ingerować w coś co wymaga tylko niewielkiej korekty? odpowiedź nasuwa się sama kiedy nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze"
Napisano
póki co to Polska jest jednym z nielicznych krajów gdzie z roku na rok powierzchnia lasów SIĘ POWIĘKSZA.
A Lasy Państwowe to jedna z nielicznych rzeczy która jest super sprawą a tym dziwnym kraju i nie ma co zmieniać bo naprawdę jest ok.

Poza tym nawet jeśli PO coś chce wydziwiać/w co wątpię/ to PSL to uwali.A potem przyjdzie kto inny:-)
Napisano
Takie pomysły szybkiego zdobycia kasy" mogą wysuwać tylko wyjątkowo nikczemne, małe i ograniczone umysłowo jednostki, które nigdy nie będą w stanie zrozumieć czym jest las, jak wielkie jest jego znaczenie w życiu i historii życia człowieka, jak wielkie jest znaczenie drewna....

Las dał człowiekowi pierwotnemu możliwość rozwoju cywilizacyjnego począwszy od poziomu neandertalczyka do formy obecnej......drewno, które daje las ma w życiu współczesnym ponad 30 tysięcy zastosowań.....

Jeżeli o mnie chodzi to niedoszłych pomysłodawców kazałbym natychmiast na pal......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie