matrix14xxx Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 WitamNa ogródku u wujka znalazłem taką pogiętą klamerkę.Widać nazistowska.Jakiej organizacji?
matrix14xxx Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 WitamNa ogródku u wujka znalazłem taką pogiętą klamerkę.Widać nazistowska.Jakiej organizacji?
matrix14xxx Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 Z dugiej strony widoczne oznaczenia.Chyba producenta?
Raned Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Nie prostuj na zimno, wymaga podgrzania np. na palniku spirytusowym i ostrożnego doprowadzania do stanu szczypcami i kombinerkami.
owiewka Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Moim zdaniem nie warto, możliwość pęknięcia jest wysoka, a chyba lepiej mieć całą.owiewka
MK Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Jeśli chodzi o prostowanie bez problemu da się wyprostować na gorąco, wymaga to jednak nieco wprawy. Jeśli chcesz to poćwicz na jakichś mosiężnych blaszkach, klamra jeść nie woła i może poczekać w kolejce.To czy ją prostować zależy tylko od Ciebie, jeśli zbierasz rzeczy w takich stanach, w jakich wyszły z ziemi, to nie prostuj. Jeśli wolisz, aby straciły swój jakiś tam historyczny charakter ale nie straszyły" - obfotografuj i prostuj. To tylko i wyłącznie Twoja decyzja, na którą żaden z nas nie ma wpływu.Producentem jest E. W. Assmann & Söhne (A, A&S) wzór prawnie chroniony (GES. GESCH) RZM 17 to kodowe oznaczenie producenta we wczesnej jego postaci.Pozdrawiam
Pytanie
matrix14xxx
Witam
Na ogródku u wujka znalazłem taką pogiętą klamerkę.
Widać nazistowska.Jakiej organizacji?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.