8total4 Napisano 27 Listopad 2008 Autor Share Napisano 27 Listopad 2008 Witam.. mam pytanie w nastepujacej sprawie:otoż dostałem hełm m40, ktory ktos wczesniej pomalowal farbą na czarno, wygląda na to, ze jest to akryl..Jak pozbyć się warstwy akrylu, tak, by w przypadku zalegania pod nią oryginalnej farby - został usuniety tylko akryl, a epokowa farba pozostała nietknięta ??Słyszałem o dwóch możliwosciach - pierwsza to czyszczenie płynem hamulcowym, druga to wygotowanie w wodzie z proszkiem do prania.. czy to skutkuje ??Z góry dzięki za podpowiedzi..pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 Gotowanie jest OK. Zamiast płynu lepiej Skansol.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molke Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 Co do płynu hamulcowego to radziłbym zrezygnowac z tej metody :) każdy użytkownik auta wie jak wygląda lakier w omorze silnika pod pompa hamulcowa która miała wycieki. Goła blacha :) nie wiem natomiast jak wyglada kontrolowane czyszczenie plynem. Osobiscie na helmie z farba balbym sie testowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Share Napisano 28 Listopad 2008 dzięki, a czy odnosnie gotowania są jakieś konkretne proporcje, ile proszku, jaki czas, czy tylko 'na oko' sprawdzac czy akryl odłazi??pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.