Skocz do zawartości

Jaka wykrywka ???

dado373

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Koledzy mam pytanko jaka wykrywka pociągnęłaby monetkę 5gr z głębokości 40cm. Czy Gti2500 z ramą podołał by temu czy rama wykluczy możliwość znalezienia drobnicy ???. Proszę o info.
Pozdrawiam dado373.
Napisano
oj oj oj,,.............................................. 40 cm a w jakiej to reklamie wyczytałes??? to w takim razie SREBENEGO ORTA z metra pociągnie ???????? kolego takiego zestawu niema, a ram ato takiej drobnicy raczej nie pociągnie, ale poczekaj na fachowców co smigają z ramą . 40 cm wymiękam .Zd
Napisano
żaden wykrywacz nie wykryje 5 gr obiegowych na 40 cm, i wbrew temu co inni gwarantują, twierdzę, że niektóre zbliżają się co najwyżej do 30 cm, ale w powietrzu.
Jeżeli ktoś uważa, że znalazł taką monetę w glebie, to tylko na skutek opadania monety w naruszonej ziemi lub piasku, w rzeczywistości wykrytej płycej.
Przystawka two box służy do szukania przedmiotów znacznie większych od monety.
Napisano
Nie 5 groszy ale 5 kopiejek 1865 Minelab Sovereign GT wykrywa z głębokości 45cm w trybie dyskryminacji.Sam osobiście zrobiłem i zakopałem na działce.Notch skręcony na zero",dyskryminacja 3 kwadracik.Ciche szukanie.
No ale 5 groszy jak wspomniał Raned to już nie pociagnie chyba żaden,za słaba przewodność monety.Dodatkowo dobre słuchawki-szanse sie zwiększają,no i doświadczony operator że tak powiem.
Pozdr.
Napisano
Witam
Zgadzam się z większością wypowiedzi ramę sobie daruj bo te sondy nie widzą małych przedmiotów . Co do drugiej części pytania jaki wykrywacz wykryje 5gr z 40cm" myślę ża każda wykrywka będzie miała z tą odłegłością problem. Jako że wrócił do mnie po dwóch tygodniach mój wykrywacz ( najlepiej chodzi się z pożyczonym) to wyjdę w teren i sprawdzę te osiągi dla 5gr. w ziemi.
pozdr.
Napisano
Witam
Oj dawno nie latałem ze swoim statykiem a testy jak zwykle pozytywnie mnie zaskoczyły.Według mnie potwierdza to tylko moje doświadczenie w pracy statykiem i dynamikiem iż warto niektóre miejsca a szczególnie te w których były ciekawe trafienia dynamikiem poprawić dobrej klasy statykiem.
Wynik testu moneta 5gr. współczesne, wykrywacz statyczny tryb pracy all metal, czułość max ,dżwięk 8 ( bez sygnału wiodącego cisza), bez słuchawek sygnalizacja dźwiekowa poprzez głośnik, 35-36cm pełen sygnał, 37-38cm sygnał początkowy słaby. Myśle że bardziej miarodajne testy byłyby gdyby moneta zalegała w ziemi przynajmniej przez rok . Jak zapewne każdy wie im dłużej przedmiot zalega w ziemi tym osiągi wykrywacza są lepsze. Monete zostawiłem w ziemi więc za rok sprawdzę jeszcze raz.
pozdr.
Napisano
Witam
Kolego VanWorden od trzech lat jako statyka używam Salamandry.Co chyba warte podkreślenia jest to moja druga wersja tej wykrywki(tegoroczna),bo już sam nie wiem ile odmian i klonów tego wykrywacza powstało.
pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie