maciek_zagroba Napisano 22 Listopad 2008 Autor Napisano 22 Listopad 2008 Szuka ktoś w okolicach Ciechanowa? Jeżeli tak to chętnie się zabiorę, oczywiście dam na paliwo!Pozdrawiam,M. Z.
wm71 Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 Znam ciekawe miejsce w okolicy Ciechanowa na wykopki ale sam nie szukam
maciek_zagroba Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 Jeśli możesz to podaj na priv jak możesz z krótką historią miejsca.Z góry dziękuję,Maciej Zagroba
bilu1967 Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 a czy można się do was dołączyc bo ja nie jestem z ciechanowa tylko mam tam rodzinę koło ciechanowa
maciek_zagroba Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 Jeżeli masz samochód (na paliwo się zrzucimy) i chęci to możemy się zgadać na jakiś weekend;]Pozdrawiam!
maciek_zagroba Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 Tylko z góry mówię że mam 16 lat i jestem początkującym odkrywcą";]
bilu1967 Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 maciek_zagroba a skąd pochodzisz bo ja z górnego śląska a dokładnie z tychów. szłoby się umówic na jakis wekend to bym przyjechał do rodzinki
bilu1967 Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 ja tak samo jestem początkującym bo dopiero od początku roku 2008
maciek_zagroba Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 Jestem z Ciechanowa;] Na jakim sprzęcie chodzisz? Bo ja z racji że to moje początki więc Smętek"Pozdrawiam!
fx73 Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 witam polecam pooligon panzertrupenshule mielau niedaleko ciechanowa ok 30 km jadąc z ciechanowa na grudusk w stronę mławy w miejcowości nosarzewo skręćcie na krzynowoś tu zaczyna sie droga z betonowych plyt pozostałość po polgonie bardzo dużo budowli prawdpodobnie są też tunele polecam w wyszukiwarce wpisać nazwe szydłowo lub nazwe poligonu jest tam opis tego obiektu naprawde polecam kiedyś tam jeżdziłem robi wrazenie........tlen zbytos@tlen.pl
fx73 Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 witam polecam poligonpanzertrupenshule mielau zeby tam dojechać z Ciechanowa proponuje trasę Grudusk w stronę Mławy w miejscowości nosarzewo skręcić na krzynowoś zaczyna się droga z betonowych płyt pozostałość po poligonie jadac na Zalesie jest Hala naprawy czołgów jest bardzo dużo różnych budowli podobną są tunele na forum moszna poczytać o tym poligonie w wyszukiwarce wpisz Szydłowo lub nazwę poligon€ polecam tez las w grudusku pełno okopów dużo drobnicy łuski magazynki mój adres ... zbytos@tlen.pl
kopacz09 Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 pozostaje tylko problem leśniczego i straży leśnej :) współczuję osobie , która zostanie złapana na kopaniu :( zresztą ten lasek jest przeorany , dosłownie kupa dziur , które czekają na zasypanie , śmieci po obu stronach , pampersy , eternit i inny syf . gość z warszawy ma sprawę w sądzie / złapany na niszczeniu ściółki / . o wejście na ewentualne pole trzeba zapytać się miejscowych , którzy wszędzie dopatrują się jakiegoś podstępu . bez zgody przyjeżdza radiowóz z Szydłowa . wjazd w jakąś leśną dróżkę też nie wskazany ludność żyje w zgodzie z nadleśnictwem i za mały upust na cenie drzewa może wykonać telefon do leśnictwa że panie leśniczy jakieś łobuzy kopią doły !" przy ruinach tej hali remontowej ludzie kupili działkę , mieszkają tam i ostro reagują na zakłócanie im spokoju ...tunele to wymysł miejscowych ludków , są zbiorniki wybetonowane pod ziemią i to tyle , z jednej strony wejście 10 metrów dalej wyjście . służyły do magazynowania wody ,jest ich 11 z czego 8 wypełnionych śmieciami po pegeerze .ogólnie temat nie warty zachodu ....
fx73 Napisano 19 Grudzień 2008 Napisano 19 Grudzień 2008 witam jak jesteś z ciechanowa to polecam sokołówek dawne niemieckie lotnisko
wodzu8 Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 witam wszystkich , chętnie poznam kogoś dojrzałego emocjonalne z Ciechanowa lub okolic , aby od czasu do czasu wspólnie pokopać . Zapraszam do kontaktu na priv. Co do niemieckiego poligonu pod Mława ( Garlino) bywałem tam od 2001 roku, faktycznie kiedyś dziewiczy teren i przyjazny leśniczy, byłem ostatnio krajobraz księżycowy, niezasypane doły , obok sterty wykopanego złomu, wiec faktycznie robi się nieprzyjemnie
abcd Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 A czy znalazł ktoś na Mławskim poligonie nieśmiertelnik jednostki kozackiej w służbie WH ?,w końcu głównie tam formowano te oddziały.
tadeklobo Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 Są inne ciekawe znaleziska ale trzeba szukac pytać itd.
grzebcio Napisano 30 Październik 2011 Napisano 30 Październik 2011 niedaleko ciechanowa we wsi kolaki kwasy znajduja sie zwirownie, w czasach dziecinstwa z bratem odnajdywalismy tam szczatki po zabitych rosyjskich zolnierzach z okresu 1920r tak podejrzewam, byly tam carskie guziki z orlem dwuglowym i czaszki, wygladalo na zbiorowy grob napewno cos tam pozosstalo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.