longwood Napisano 21 Listopad 2008 Autor Napisano 21 Listopad 2008 Motyw zaczerpnięty od neodymowców... '''W trosce o dobro środowiska postanowiłem zbierać metalowe śmieci w lasach.W tym celu nabyłem wykrywacz metalu.Jadąc w teren zawsze mam w bagażniku reklamówkę pełną puszek po piwie, jakby co, żelazny dowód / raczej aluminiowy/ że szukam śmieci:-)Kupiłem parę pierdółek w antykwariacie, trzymam paragony.W razie czego mam potwierdzenie że moje fanty pochodzą z legalnych źródeł-przynajmniej część.Resztę kupiłem na giełdzie staroci przecież.Fakt posiadania przeze mnie wykrywacza niczego nie dowodzi-mam wszak w profilu działalności firmy również 'lokalizowanie przyłączy wodociągowych i kanalizacyjnych'.A co, każdy grosz się liczy.Żadnych rozrywek nie posiadam.Śpię spokojnie'''ciekawe...
feld Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 To jeszcze moze kasę fiskalną bedzie trzeba wozic?
longwood Napisano 21 Listopad 2008 Autor Napisano 21 Listopad 2008 z tym lokalizowaniem przyłączy to mi sie nawet podoba.Aktualizacja zakresu działalności kosztuje chyba 50 zeta, a w razie czego moze pomóc....Jak ktoś ma firme na siebie to warto rozważyć
bruner0 Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 przeważnie jak przyłącze znajduje się 5 km od najbliższych zabudowań :P
ja20 Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 50 zł kosztuje dopisanie jednego punktu z te całej księgi pkdg czy jakoś tak, pytałem się ostatnio.
TIX Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 to cię troszke zrobili w balona :D zmiana kosztuje 50 zł ale nie jest określone ile pkt jest w zmianie... no chyba że piszesz o KRS ale wtedy koszt większy
Tomek22 Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Longwood gorzej głupiego pomysłu nie widziałem.Posiadaniem wykrywki nie łamiesz prawa a nikt tobie nie uwierzy że szukasz śmieci bo śmieci leża na powieszchni a kopiąc dołki szukając śmieci to tagze niszczysz ściułke bądz kopiesz komuś prywatne pole wiec Leśniczy czy właściciel pola ma prawo cie ukarać.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 18:24 30-11-2008
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.