woytas Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 Aby kierować quadem, trzeba będzie mieć specjalne prawo jazdy kategorii AM. Resort infrastruktury kończy prace nad odpowiednią ustawą - poinformował na swoim blogu w Onet.pl Janusz Piechociński.http://wiadomosci.onet.pl/1865441,11,item.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Po części dobrze, szczeniaki na silnych Quadach powodują hałas i zagrożenie. Wystarczy połazić po lesie w niedzielę, czasem huk taki powodują że sam bym ich pozamykał, nie wspominając o płoszeniu zwierzyny. Po to ide do lasu żeby tego nie słuchać. Pytanie czy na B" będzie można jeździć??? Nie wspomnieli. A kategoria AM ma coś z hmm... motocykla? Czyli jak to w Polsce-czeski film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 zas beda przekrety, lapowy itp - moze poprostu wymagac albo a - bez wyjatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Witam. Mnie też denerwuje jak jestem w lesie , a tu nagle odgłos silnika, często też spotykam na crossach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Nie mów nawet o crossach, jak w lesie widzę kilku szczyli na na tych ryczących dwukółkach to mnie skręca... tatuś kupił i się nie przejmuje gdzie synek jeździ :/ , a że robi masę hałasu to przecież inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Ja kiedyś spotkałem grupę ok. 10 osób same małolaty na crossach, komarach itp. taki zrobli hałas, że aż uszy bolały, ale quady sa owiele ciszcze od krossów.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 michal16 quady są głośniejsze , sam przyznam że jeżdżę po lesie trochę ale mam nowy motor który jest bardzo cichy zresztą o jakiej zwierzynie mówimy w czasie dnia? nigdy nie spotkałem w lesie na spacerze czy wykopkach zwierzaka. Wiem , że zaraz posypią się na mnie gromy ale jeśli był miał alternatywę jazdy po torze bardzo chętnie bym skorzystał ale najbliższy jest 80 km ode mnie i myślę , że duża większość osób lubiących pojeździć w terenie ma ten problem. Osobiście uważam , że taka jazda wielkiej szkody nikomu nie zrobi , sto razy bardziej w lesie hałasują pracownicy lasów robiący wycinki itp , niszczą środowisko leśne ludzie którzy zakopują tam śmieci a każdy kto chodzi w wykrywaczem nie raz się z tym spotkał. Trochę to jak gadanie babć w kościele którym wszystko na świecie nie pasuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Witam. właśnie głośność zależy od sprzętu jaki mamy , bo jedne chodzą cicho ( głównie nowe ) a inne głośno ( te starsze) , Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 alle o sso chodzi???na quady, te rejestrowane trzeba mieć prawko co najmniej B1.A tym bez żadnych papierów to rybka.Więc ci co jeżdżą po lesie będą dalej jeździć niezależnie co sobie resortowe przypały wymyślą.PS.Kategorie prawa jazdy są międzynarodowe więc żeby wynaleźć nowe trzeba:-przekonać całą EU-wystąpić z EUŻyczę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Do tego Komisja Przyjazne Państwo" postanowiła ze sprowadzane pojazdy beda oblozone podatkiem 500 EURO. To sie nazywa poprostu zlodziejstwo srodki na recycling i tak juz zmarnowali na konferencje klimatyczną. Quady ktore jezdza po lasachi robia hałas maja zazwyczaj pojemnosc 500 i tak sa rejestrowane i wystarczy na nie prawko kat.B Motycykli crossowych nie trzeba a nawet nie da sie zarejestrowac (moj nawet nie ma lamp) a cholerny robia chalas Przepis ten zaszkodzi Quadom jakimi jezdzi moj 8 letni siasiad po łące ( hałasu robi tyle samo co spalinowa kosiarka) Na przepisie tym zarobią kolesie ze szkół jazdy i osrodki oblewnicze" pełne starych milicjantów z chorymi wątrabami.A ze teraz jest boom na tego typu sprzety to ktos chce sobie zarobic. Nikt nie bierze pod uwage ze poprawia sie kulturta technicza mlodszego pokolenia i szkoli sie umiejetnosci jazdy od najmłodszych lat. Wasze dobro lasy i sarenki i wiewiórki maja gdzies to poprostu łatwe pieniadze dla waskiej grupy a nikt nawet przeciw takiemu nie zaprotestuje. Do tego policja wlepi kilka tysiecy mandatów mandatów dzieciakom za brak odblaskowej kamizelki ktora w lecie bedzie nagrzewała sie do 60 C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLAS370 Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 to co się w pl szybko zadomawia na to krawaty kładą swe brudne skorumpowane łapska.he,he.np.wykrywacz.posiadanie jest legalne...a jak.ale jak cię dupną z fantami to leżysz...niedługo zaczną nas prześladować nawet na plażach...komuna wraca?nie wolno nan już nic?niech się wezmą w końcu za swe brudne wałki i wielkie miesięczne dochody!niech zarabiają tyle co przeciętny polak. niech k...a posmakują naszego polskiego zwykłego życia!!!!!a nie dochapać się szybko znaszych podatków kabzy na kontach!!!!!!!!!!!!!!!temat_rzeka forumowicze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Prawo jazdy na pojazdy nierejestrowalne, to jest COŚ! W woli wyjaśnienia motocyle terenow jak i qudy dzieli się na krosowe i enduro. Crosy są te zdecydowanie głośniejsze i w 100% nierejestrowalne.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 OLAS370,,,,,nie wolno nan już nic,,,, Jakto, masz płacić podatki, obowiązkowo, z własnej nieprzymuszonej woli!!! Ale nie pisz, że nic nie wolno!!!!!GWPS pozdrawiam Zwolenników Tow. Palikota i Jego Szanowną Komisyjkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLAS370 Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 faktycznie,temat-rzeka...o tyk podatkach to nie z własnrj woli kolego 41pp tylko z przymusu...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Przeciez z okazji 11 listopada wszystkie autorytety mówiły ze nowoczesny patryjotyzm to polega na płaceniu podatków i wspieraniu panstwa w jego działaniach. Mi to bardziej przypomina pańszczyne ktora musze odwalac na rzecz biurokratów politów i innych złodziejów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.