duff Napisano 18 Listopad 2008 Autor Napisano 18 Listopad 2008 Co oznacza ten zestaw liter i cyfr, wiadomo data urodzenia i ...czy to blacha księdza?
Kobieras39 Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 miałem blache polską z Łodzi ktora miała przecinek " wykorzystany w dź wiec na pewno był taki wybijak , blacha 100% orginał kupiona za psi grosz ze sznurkiem poszukam foty pozdr
Łukasz Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Witam!Ta blaszka w sumie nie daje mi spokoju.W sumie wygląda dobrze, czcionka, wielkość liter, cyfr. Jednak w komplecie numeratorów nie było przecinka, który tutaj widnieje. Stosunkowo plytko wybita, ale to akurat o niczym nie świadczy. Bardzo dziwny sposób wybicia nieśmiertelnika.Co myślicie? Myślę, że mogę dać link do zakończonej już aukcji: http://www.allegro.pl/item478308658_niesmiertelnik_oryginalny_plus_medalik_1939_rok.htmlPozdrawiam, Łukasz
duff Napisano 18 Listopad 2008 Autor Napisano 18 Listopad 2008 Z drugiej strony jak ktoś by miał podrabiać to chyba łatwiej by było wybić kropkę zamiast tych przecinków. :-)
abcd Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Regulaminowo pełna data urodzenia była bita na blaszkach oficerskich,natomiast numer ewidencyjny występował na żołnierskich,tu jest pomieszanie.
duff Napisano 18 Listopad 2008 Autor Napisano 18 Listopad 2008 Co oznacza ten zestaw liter i cyfr, wiadomo data urodzenia i ...czy to blacha księdza?
groszek Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Wykopałem w Warszawie nieśmiertelnik,zjednej strony wybite imię i nazwisko,druga strona numer 65 po przecinku 15A niżej A3 i data urodzenia.
Pytanie
duff
Co oznacza ten zestaw liter i cyfr, wiadomo data urodzenia i ...
czy to blacha księdza?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.