Skocz do zawartości
  • 0

Emblemat z samochodu?

Svensson

Pytanie

Napisano

Witam,proszę o pomoc w identyfikacji takiego oto znaleziska,przedmiot wykonany jest z mosiądzu,pokryty niklem,na tylnej stronie widoczne są ślady po lutach.jedyna rzecz jak przychodzi mi do głowy to logo producenta umieszczane na masce samochodu,jednak nigdzie nie znalazłem niczego podobnego.Liście widoczne na tej plakietce przypominają mi konwalie, ale to takie dość luźne skojarzenie :).
Proszę o wasze opinie. Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki Panowie za sugestie,jak na okucie końcówki pasa to trochę za duże,natomiast faktycznie może to być coś związane z galanterią skórzaną.Bądź jak słusznie zauważył kolega von Neumarkt może to mieć coś wspólnego z przemysłem tytoniowym.
Jeszcze raz dzięki i czekam na kolejne pomysły .
Pozdrawiam
Napisano

Witam,proszę o pomoc w identyfikacji takiego oto znaleziska,przedmiot wykonany jest z mosiądzu,pokryty niklem,na tylnej stronie widoczne są ślady po lutach.jedyna rzecz jak przychodzi mi do głowy to logo producenta umieszczane na masce samochodu,jednak nigdzie nie znalazłem niczego podobnego.Liście widoczne na tej plakietce przypominają mi konwalie, ale to takie dość luźne skojarzenie :).
Proszę o wasze opinie. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie