Skocz do zawartości
  • 0

Słuchawka od radiostacji do id

Nostro91

Pytanie

Napisano

Witam,posiadam taką oto słuchawkę pochodzącą najprawdopodobniej od radiostacji.Chciałbym wiedzieć jaka jest jej narodowość,wiek,jak wyglądała całość takiej radiostacji i ile jest ona warta.Pozdrawiam
Nostro91

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,posiadam taką oto słuchawkę pochodzącą najprawdopodobniej od radiostacji.Chciałbym wiedzieć jaka jest jej narodowość,wiek,jak wyglądała całość takiej radiostacji i ile jest ona warta.Pozdrawiam
Nostro91

Napisano
Ta mała słuchawka też jest od tego telefonu, niestety nie ma jej na zdjęciach bo mój egzemplarz jej nie posiada.
To tzw. słuchwaka dodatkowa, używana np. przez druga osobę która mogła się przysłuchwiać rozmowie, albo zakładana przez telefonistę na stałe na głowę (do tego służyły paski które są w komplecie) w czasie oczekiwania na rozmowę albo w przypadku zbyt słabego sygnału dla lepszej słyszalności rozmówcy.
Napisano
Obie słuchaweczki są od polskiego telefonu ap27 lub ap30 lub ap33 albo ap34. Jeśli podasz ile żył ma przewód do tej wiekszej słuchawki to bedzie można to jeszcze uściślić.
Napisano
A jaka może być wartość takich słuchawek?Nie chodzi mi o to aby je sprzedać ale chcę mieć oriętację ile mogę za nie wziąść gdybym miał krytyczną sytuację i koniecznie potrzebował pieniędzy.
Napisano
Zacząłem rozkręcać słuchawki i z do dolnej dochodzą 2 czerwone przewody a do górnej 2 cieńkie szare przewody.Czy mógłbyś wrzucić zdjęcia tych telefonów bo na google mi nic nie wyskakuje?
Napisano
Jeśli sznur jest 4 przewodowy to odpada aparat ap27 bo w nim był 3 przewodowy. Zresztą generalnie pozostałe modele też niewiele się rózniły.
http://212.182.111.250/sq7hgp/ap28.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie