Krychu_Szprotawa Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 Witam, trafilem dzisiaj taki guziczek po Szprotawą i proszę o jego identyfikację. Wydaję mi się, że mogły uzywać go wojska napoleonskie - artyleria.Pozdrawiam Krystian
Krychu_Szprotawa Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 Witam, trafilem dzisiaj taki guziczek po Szprotawą i proszę o jego identyfikację. Wydaję mi się, że mogły uzywać go wojska napoleonskie - artyleria.Pozdrawiam Krystian
Krychu_Szprotawa Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 wczesniej trafilem w tej samej miejscowości taki guzik. Został on zidentyfikowany jako: I Regiment Gwardii Paryskiej.
pomsee Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 Oczywiście napoleoński artyleria 1 regiment ale nie można odczytać napisu, może pod lupą da radę?
Krychu_Szprotawa Napisano 13 Listopad 2008 Autor Napisano 13 Listopad 2008 dzięki pomsee. Moze cos dodasz, wiem że przez Szprotawę przewinęło się sporo wojsk napoleońskich, była nawet potyczka.Napisy nieczytelne prawie wcale. Udało mi się odczytać(nie jestem pewny): GAR.. NAT PAR.. co moze znaczyc GARDE NAT PARIS?
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, trafilem dzisiaj taki guziczek po Szprotawą i proszę o jego identyfikację. Wydaję mi się, że mogły uzywać go wojska napoleonskie - artyleria.
Pozdrawiam Krystian
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.