panzerhrabia Napisano 11 Listopad 2008 Autor Share Napisano 11 Listopad 2008 witamczy ktoś kolekcjonuje łuski karabinowe zróżnicowane pod względem bić na wokół spłononki?? jeśli tak to jak je ekosponuje??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Wiesz, jeśli ktoś ma tych łusek 30 czy 50 szt. to problemu z ekspozycją nie ma żadnego. Problem jest, gdy kolekcja zacznie liczyć tysiące sztuk. W takim wypadku pozostaje składować łuski np. w plastykowych, przezroczystych opakowaniach na żywność (podzielone wg. rodzaju amunicji czy państw). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Czy mógłby szanowny kolega Bjar_1 rozwinąć temat przechowywania łusek? Bo ja już dawno przekroczyłem te 50 szt.. Z góry dziękuję.Pozdrawiam QB@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 no czyścisz i ładujesz do pudła. czy jes coś w tym niezrozumiałego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 12 Listopad 2008 Autor Share Napisano 12 Listopad 2008 na mojej ścianie pewnie zmieścił bym ok 500 łusek tylko jak je poumieszczać aby ładnie się to prezentowało?? czy ma ktoś fotki takich ekspozycji?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 nie no 500 na ścianie nie wywalaj daj max do 50 a resztę do pudła i szafki. miejsce na reszte fantów trzeba mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Witam . Rabat ma rację daj z 50 szt najciekawszych według ciebie łusek , a reszte do jakiegoś pojemnika. Ja osobiści kupiołem sobie kratki z amunicji i je tam mam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 A ha na allegro znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item542334029_kolekcja_149_lusek_mauser_ciekawe_bicia.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mahon Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Można też zrobić tak: łuski są przymocowane do jakiejś deski czy innego wiszącego na ścianie podłoża. Pod każdą łuską przymocowujesz karteczkę z powiększonym obrazkiem bicia i ewentualnie opisem. Oczywiście ilość łusek to już sprawa indywidualna, zależy kto ile ma ścian.Jednak prezentując łuski na ścianie pamiętaj o zapisach ustawy o broni i amunicji, nigdy nie wiadomo kto Cię odwiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonVonWin Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 no co jak co o łuski to mogę się czepiać ale zupełnie BEZPODSTAWNIE!!!Istotnymi częściami amunicji są: pociski wypełnione materiałami wybuchowymi, chemicznymi środkami obezwładniającymi lub zapalającymi albo innymi substancjami, których działanie zagraża życiu lub zdrowiu, spłonki inicjujące spalanie materiału miotającego i materiał miotający w postaci prochu strzelniczego"Łuski kolekcjonerskie czyli zbite spłonki, brak prochu strzelniczego czyli w świetle prawa CAŁKOWICIE LEGALNE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marins Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 luski od mausera mozna wsadzic jeszcze w takie cos :Phttp://www.allegro.pl/item573435681_pudelko_na_200_szt_lusek_7_92x57_mauser.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loszo_ZCH Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Te pudełka z linku całkiem dobry pomysł. Sam używam podobnych tylko nieco mniejszych bo 5x5 szt czyli na 25 łusek, które to następnie trzymam w kartonie po butach. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 no niezły pomysł , nawet samemu można zrobić takie pudełka, też może się trochę zobaczę :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.