sturmangriff Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Witam kolegów, mam problem z rozszyfrowaniem oznaczen na pruskim identyfikatorze 9.E.T R.J.R.78. , R.J.R.78. to jak sąsze 78 my rezrwowy pułk piechoty , ale co znaczy 9.E.T ?? Pozdrawiam S.
sturmangriff Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Witam kolegów, mam problem z rozszyfrowaniem oznaczen na pruskim identyfikatorze 9.E.T R.J.R.78. , R.J.R.78. to jak sąsze 78 my rezrwowy pułk piechoty , ale co znaczy 9.E.T ?? Pozdrawiam S.
sturmangriff Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 Ktoś ma jeszcze inną propozycję ??
coriolan Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 9 Eskadron Train Infanterie Regiment 789 kompania kwatermistrzowska/zaopatrzenia 78 pułku piechotyhttp://historische-uniformen.de/Truppen/Train/TRAIN.HTMWg informacji na tej stronie były to jednostki,które zajmowały się kucharzeniem,masarnictwem,kierowaniem pojazdami.Ma to zresztą potwierdzenie nas niemieckiej wikipediiW Wehramachcie były to Nachschubtruppen
Pytanie
sturmangriff
Witam kolegów, mam problem z rozszyfrowaniem oznaczen na pruskim identyfikatorze
9.E.T R.J.R.78. , R.J.R.78. to jak sąsze 78 my rezrwowy pułk piechoty , ale co znaczy 9.E.T ??
Pozdrawiam
S.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.