Skocz do zawartości

Prosze o Identyfikacje i wycene !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie ...
Trafiła mi się ciekawostka tylko niewiem co to jest ?
Czy to jest orzeł Polski ? Czy pod Panowaniem Pruskim lub urzędnicza oznaka na czapke itp ?

Niewiem więc prosze o pomoc :) ???
I fachową wycene ...

Napisano
mi się kojarzy z tymi odznaczeniami,ale coś w podobie gwiazdy znajdowało się na ładownicach w okresie powstania listopadowego.Orzeł mógł być dołożony później,otwór u góry wskazywał by jednak na odznaczenie
http://www.museum.ru/museum/rorden/torden18.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Order_%C5%9Awi%C4%99tego_Stanis%C5%82awa
Napisano
Moja Odpowiedz : - alegro prawde ci powie
Odp. Owszem ale trzeba najpierw wiedzieć co to jest i jeszcze to musi się znajdować na allegro ...

Moja odpowiedz : - o wycene to ty kolego się nas nie pytaj i nie denerwuj takimi pytaniami ile jest to warte" . pozdr.

Odp.Nas Nie Pytaj i nas nie denerwuj ? A wiesz chociaż kto te posty czyta może akórat jakiś Kolekcjoner znawca orłów bo już różne osoby tu zapoznałem które naprawde wiedzą mi imponowały A z drugiej strony jak niechcesz to nie czytaj i nieodpisuj.

Bruner0 dzięki za podpowiedz sprawdze ten wątek ale troszke powątpiewam że to akórat to ...

Nadal czekam na identyfikacje ... Pozdrawiam :)
Napisano
tak patrząc na tego orła to stylistyką przypomina mi pruskiego,
w jakim rejonie kraju znaleziony?
gwiazda raczej na pewno z odznaczenia,gdzieś widziałem na jakimś filmie mundur przepasany szeroką szarfą i upiętym odznaczeniem w tym właśnie stylu,chyba że to wymysł twórczy kostiumologów
Napisano
To akórat żadna odkrywka a dokładnie żecz znaleziona przez kogoś na śmietnisku i ten ktoś mi to sprzedał za śmieszne pieniądze a teraz moja w tym głowa by docieć co to jest ?

Tak więc pruski mi się najbardziej z nim kojarzy jakaś urzędowa odznaka itp na czapke itp ktoś mi mówił że ten orzeł ponoć był na czerwono jednak jakoś niejestem do tego przekonany sądze że te odbarwienią powstały przez wode ale niejestem pewien ...

A odkupiony od kogoś z okolic Śmigla niedaleko Kościana w woj. wielkopolskim

Korona żeczywiście jak by pruska ?
A co oznacza ten wieniec ?
Napisano
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=93221
tu masz po części odpowiedź ,a orzeł na tej gwieździe to raczej radosna twórczość

w tym linku masz mniej więcej pokazany wygląd pruskiego odznaczenia krzyża 1 klasy z gwiazdą,podobne były i w armii carskiej
reszte poszukaj w google ,wszak lenistwo to grzech święty nikt nie będzie za ciebie odwalał roboty :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Order_Czarnego_Or%C5%82a
Napisano
Bruner wielkie dzięki teraz mam już punkt zaczepienia po prostu ten temat był dla mnie nieznany i niemiałem żadnego chaczyka teraz wiem gdzie szukać ale chyba wystawie jeszcze jeden temat na Forum: Identyfikacja (bez numizmatów)

Jednak nadal to niejest to o czym myślisz ewentualnie może być związane z tym okresem czasowym ale inną formacją ? Ciekawe co oznacza ten wieniec :)
Napisano
tomekcamel sory ale walisz tak razące ortografy że nie da sie tego czytać. Juz w 2 podstawowej wiedza ze ,,akórat i ,,żecz " pisze sie oinaczej.
Napisano
Adek dzięki za zwrócenie uwagi ale nieszukaj u innych jak u siebie nie widzisz a ja po prostu mam dysortografie ale nieprzeszkadza mi to w prowadzeniu mojej pasji jaką są antyki and starocie wszelkiego rodzaju niesprecyzowane ...

Więc Pozdro ale Prosze tylko o odpowiedzi na Moje pytania.

Odnośnie Identyfikacji Prawdopodobnie pruski orzeł możliwe że z szarfy bo wczoraj byłem u znajomego antykwariusza w Poznaniu i zaóważył że ma drugie oczko do przypinki urwane na dole .

Sądze że tutaj mi nikt niepomoże ale jak się dowiem co to jest dokładnie to odpisze by ktoś inny niemiał kłopotu w przyszłości z identyfikacją ...

Pozdrawiam
  • 1 month later...
  • 2 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie