Kobieras39 Posted November 5, 2008 Author Share Posted November 5, 2008 jak usunąć pleśn z materiału?oczywiście jest ona w bawełnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Wyprać?Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobieras39 Posted November 6, 2008 Author Share Posted November 6, 2008 po praniu nie schodzi;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlol Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Jeżeli chcesz to zrobić profesjonalnie polecam środek Lichenicida 264 rozpuszczony w alkoholu. Możesz również kupić w aptece STERINOL - efekt dezynfekcji (jeżeli wykonany prawidłowo) gwarantowany po obydwu środkach.Pozdrawiam Karol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midas Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Cześć nie chciałem otwierać nowego wątku więc podczepiłem się tu bo moje pytanie dotyczy środka Lichenicida 264. W moim przypadku pleśń pojawiła się na skórze (fasunek i część ładownicy) postanowiłem użyć Lichenicida 264 by ją wyeliminować. Rozpuściłem ten środek w acetonie tak w stężeniu 1,5% i spryskałem dziada dokładnie z każdej strony. Pytanie pojawia się tutaj co teraz z tym zrobić? Czy mogę to obmyć wodą ze spalonego grzyba i przystąpić do nasączania lanoliną rozpuszczoną w benzynie lakowej? Czy muszę jakoś inaczej jeszcze pozbyć się resztek Lichenicida 264, który teraz pozostał na skórze w postaci białego proszkowatego nalotu(aceton wyparował)? Proszę pomóżcie jak macie jakieś doświadczenie z tym środkiem. Pozdrawiam Midas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remington Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Nadmiar (tylko ten widoczny) usuwaj najlepiej za pomocą rozpuszczalnika organicznego, wody nie używaj. Na to daj lanolinę i będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midas Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Dzieki za rade Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.