Kobieras39 Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 jak usunąć pleśn z materiału?oczywiście jest ona w bawełnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Wyprać?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 po praniu nie schodzi;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlol Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Jeżeli chcesz to zrobić profesjonalnie polecam środek Lichenicida 264 rozpuszczony w alkoholu. Możesz również kupić w aptece STERINOL - efekt dezynfekcji (jeżeli wykonany prawidłowo) gwarantowany po obydwu środkach.Pozdrawiam Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 21 Sierpień 2014 Share Napisano 21 Sierpień 2014 Cześć nie chciałem otwierać nowego wątku więc podczepiłem się tu bo moje pytanie dotyczy środka Lichenicida 264. W moim przypadku pleśń pojawiła się na skórze (fasunek i część ładownicy) postanowiłem użyć Lichenicida 264 by ją wyeliminować. Rozpuściłem ten środek w acetonie tak w stężeniu 1,5% i spryskałem dziada dokładnie z każdej strony. Pytanie pojawia się tutaj co teraz z tym zrobić? Czy mogę to obmyć wodą ze spalonego grzyba i przystąpić do nasączania lanoliną rozpuszczoną w benzynie lakowej? Czy muszę jakoś inaczej jeszcze pozbyć się resztek Lichenicida 264, który teraz pozostał na skórze w postaci białego proszkowatego nalotu(aceton wyparował)? Proszę pomóżcie jak macie jakieś doświadczenie z tym środkiem. Pozdrawiam Midas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 21 Sierpień 2014 Share Napisano 21 Sierpień 2014 Nadmiar (tylko ten widoczny) usuwaj najlepiej za pomocą rozpuszczalnika organicznego, wody nie używaj. Na to daj lanolinę i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 21 Sierpień 2014 Share Napisano 21 Sierpień 2014 Dzieki za rade Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.