DamianLca Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 Witam! Posiada kilka monetek z takiego samego stopu jak na zdjęciu i w podobnym stanie. Moje pytanie brzmi: Czy da się jakoś oczyścić tą monetkę czy pozostawiać tak jak jest? Jak czyścić to czym? Octem, kwasem z cytryny? Pozdrawiam:Damianlca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 moneta miedziana, jeżeli jest mocno oklejona twardymi kawalkami osadu to probowac je zdrapywac, jak nie skutkuje to do delikatnej elektrolizy, potem przetrzec szmatka umoczona w fosolu, tak aby imitowac lekką patynkę.jezeli chodzi o samą zieloną patynę, nie oklejoną żadnymi kawalkami, to przetrzec oliwką i do półki :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianLca Napisano 4 Listopad 2008 Autor Share Napisano 4 Listopad 2008 Dzięki za odpowiedz:] Drapać nie chcę bo już medal KVK zniszczyłem drapiąc:p Elektroliza też odpada bo ostatnio spaliłem prostownik:p Może da się w czymś moczyć?:p A mam pytanie też do elektrolizy? Tak samo się ją robi w przypadku małych rzeczy jak i dużych? Dlaczego każda moja elektroliza kończyła się tym, że każdy przedmiot w jakiejś części był odrdzewiony ale wszystko było tak czarne, że nie dało się z tym nic zrobić:P? Dzięki i Pozdrawiam:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 zostaw go w takim stanie jakim jest bo już czyściłem go i inne i tylko gorzej. ale dziwne bo na fotce lepiej niż w realu wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianLca Napisano 4 Listopad 2008 Autor Share Napisano 4 Listopad 2008 Iras ktoś Cię pytał o zdanie:D HEHE:P Pozdrawiam:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 dawaj drugą strone monetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianLca Napisano 4 Listopad 2008 Autor Share Napisano 4 Listopad 2008 Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem:D Może Iras Ty się wypowiesz czym byś to wyczyścił:D haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 no przodu to nie wyczyścisz bo po prostu starty jest tył zresztą też. nie wyczyścisz tego lepiej to zostaw bo jak medalik będzie wyglądała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 wymocz w oliwce i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.