Cyrograf15 Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 Czy to ropa czy inna terpemtyna nie ma specjalnego znaczenia. Ma być ropopochodne i tłuste. Jedno co się może zmienić to czas oczekiwania na efekty. Tak czy inaczej cierpliwie moczyć i delikatnie drewnem ostukiwać, to może potrwać kilka miesięcy. Jak puści to się zobaczy co dalej.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 jak narazie wrzuciłem go do tej nafty niech sobie leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 tylko nie zrąb tego slicznego polaczka nich sie namoczy w ropce i tyle bo szkoda bardzo go do białosci wyszorować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 mówisz kolego że szkoda do białości,możesz troszkę jaśniej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 no leży w nafcie właśnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 szczyszczasz rdze ale nie zeby sie swiecił i zabezpieczasz czyms wiesz chodzi o to zeby go nie potraktowac np papierem sciernym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 zobaczym kiedy wyjdzie pierw z pochwy...mam nadzieję że niebawem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Człowieku ten bajonet to ja bym mogl juz teraz wyjąc.Wtstarczy , ze postukasz troche mocniej w pochwe np mloteczkiem. Wtedy powinny rozruszac sie spręzyny i po klopocie. Ale lepiej go poelektrolizuj ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 stukać to już stukałem go i to pare podejść robiłem do niego i siedzi jak narazię :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 a do elektrolizy nie mam sprzętu .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 po namoczeniu w nafcie wszedł z pomocą drewna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 co to za znaczek w kółeczku jajowatm duża litera D a pod nią 2?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 po wyjęciu widac na bagnecie tak jak by skostniały smar który jest twardy jak go usunąc najlepiej i czym?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 Dalej moczyć w ropie. Smar się z czasem rozpuści, a ropa z pewnością mu nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 no leży sobie dalej w nafcie i puszcza z czasem ten smar,a co zrobic z pochwą też leży ale myśle że jej to nie wstarczy...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 Witam podobną głupotę z octem i bagnetem w pochwie popełniłem ja.Zanużyłem tylko samą rękojeść w roztworze octu i soli.Niestety roztwór dotarł do głowni i zasrał nr,orła Perkuna też,a oprócz paru wżerów głownia była w pięknym stanie.Odradzam pomysł z octem zdecydowanie.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 Wydaje mi sie, czy na pochwie są resztki farby? Jeśli tak to w elektrolizie zejda razem z rdzą. Jeśli chcesz ją zachować to niech się dalej moczy, a potem można spróbować fosolem. Na forum znajdziesz jak go używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 zgadza się są resztki farby, a fosolem już działałem więc troszkę wiem,no właśnie nie wiem czy ją zostawiac czy jak,jak narazie to lęży nadal w nafcie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 zostaw z farba;-] sliczna 29 ka;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 10 Listopad 2008 Share Napisano 10 Listopad 2008 Boat88 jezeli masz farbe na pochwie to pobaw sie fosolkiem.A bagnet to radzilbym wsadzic do elektrolizy. Nafta calej rdzy nie rozpusci- wiedz , ze po kilku latach rdza zacznie znow zjadac bagnet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 10 Listopad 2008 Share Napisano 10 Listopad 2008 A tak mi wyszedl austriak po elektrolizie. Zostal jeszcze potraktowany szczotą na wiertarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 10 Listopad 2008 Autor Share Napisano 10 Listopad 2008 no wiem jak narazie to mam problem z tym zaschniętym smarem co był w pochwie,jak narazie nie mam też prostownika musze kupic i dopiero pomyślę.thomson a ile siedział ten twój bagnet w tej elektrolizie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 Moj bagnet leżal w elektrolizie 3 dni po ok. 5 godzin.Co do smaru sproboj usunąc go wykalaczką lub jakims ostrym narzędziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.