Skocz do zawartości

bagnet w pochwie?

boat88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy to ropa czy inna terpemtyna nie ma specjalnego znaczenia. Ma być ropopochodne i tłuste. Jedno co się może zmienić to czas oczekiwania na efekty. Tak czy inaczej cierpliwie moczyć i delikatnie drewnem ostukiwać, to może potrwać kilka miesięcy. Jak puści to się zobaczy co dalej.
Wojtek
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Człowieku ten bajonet to ja bym mogl juz teraz wyjąc.
Wtstarczy , ze postukasz troche mocniej w pochwe np mloteczkiem. Wtedy powinny rozruszac sie spręzyny i po klopocie. Ale lepiej go poelektrolizuj ;/
Napisano
no leży sobie dalej w nafcie i puszcza z czasem ten smar,a co zrobic z pochwą też leży ale myśle że jej to nie wstarczy...?
Napisano
Witam podobną głupotę z octem i bagnetem w pochwie popełniłem ja.Zanużyłem tylko samą rękojeść w roztworze octu i soli.Niestety roztwór dotarł do głowni i zasrał nr,orła Perkuna też,a oprócz paru wżerów głownia była w pięknym stanie.Odradzam pomysł z octem zdecydowanie.Pzdr.
Napisano
Wydaje mi sie, czy na pochwie są resztki farby? Jeśli tak to w elektrolizie zejda razem z rdzą. Jeśli chcesz ją zachować to niech się dalej moczy, a potem można spróbować fosolem. Na forum znajdziesz jak go używać.
Napisano
zgadza się są resztki farby, a fosolem już działałem więc troszkę wiem,no właśnie nie wiem czy ją zostawiac czy jak,jak narazie to lęży nadal w nafcie..
Napisano
Boat88 jezeli masz farbe na pochwie to pobaw sie fosolkiem.
A bagnet to radzilbym wsadzic do elektrolizy. Nafta calej rdzy nie rozpusci- wiedz , ze po kilku latach rdza zacznie znow zjadac bagnet.
Napisano
no wiem jak narazie to mam problem z tym zaschniętym smarem co był w pochwie,jak narazie nie mam też prostownika musze kupic i dopiero pomyślę.thomson a ile siedział ten twój bagnet w tej elektrolizie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie