sir Posted November 2, 2008 Author Share Posted November 2, 2008 WitamProszę o pomoc w identyfikacji jednostki w której służył mój dziadek oraz o id. naszywek i odznaczeń widocznych na zdjęciu.Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek.Ant. Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Na kieszeni odznaka 6 Lwowskiej Dyw.Piech.Jednostkę tą zaczęto formowac 1.09.1941r. w Tockoje,jednak nie uzyskano pełnego składu i 11.03.1943r. dywizja została rozwiązana.W jej miejsce powstała 6 Brygada,która w połowie 1943r. weszła w skład 5 Dyw.Piech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sir Posted November 2, 2008 Author Share Posted November 2, 2008 Dzięki za waszą pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsamotyha Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Krzyż Jerozolimski srebro 925 (numer 468928115) to jest to drugie odznaczenie ze zdjecia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sir Posted November 2, 2008 Author Share Posted November 2, 2008 WitamProszę o pomoc w identyfikacji jednostki w której służył mój dziadek oraz o id. naszywek i odznaczeń widocznych na zdjęciu.Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
sir
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji jednostki w której służył mój dziadek oraz o id. naszywek i odznaczeń widocznych na zdjęciu.
Pozdrawiam!
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.