*adi* Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Do wszystkich uczestnikow forum.Z okazji dzisiejszego dnia moze uczestnicy forum pochwala sie na jakich cmentarzach byli w trakcie swoich podrozy i poszukiwan.
dzieci3 Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 Witam,ja osobiście od wielu lat po zapaleniu światełka na mogiłach mojego ojca, dziadka legionisty,pamiętałem równiez jak co roku o mogile nieznanego żołnierza na skraju lasu.Ale ku mojemu zdziwieniu ktoś w końcu,również dostrzegł ofiarę pamięci.Pzdr jego i Was.
*adi* Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Zapomnialem dodac ze moga to tez byc cmentarze ktore odwiedziliscie nie koniecznie dzisiaj.Mile widziane beda tez fotki.
gaap Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 Warszawski Wilanow ma swoj oblegany corocznie cmenatarz, ale malo kto pamieta o osadnikach, dzieki ktorym ziemie te zostaly 'ucywilizowane' powiedzmy feudalnie. a to wlasnie cmentarzyk Olendrów przypomina o dawnych czasach. to oni zaczeli tę ziemie uprawiać i przyczynili się niezmała do obecnego kształtu Wilanowa i oklic...Cmentarzyk ów (N52'09'0.5,57'',E21'745,45'') dzisiaj, jak to od kilku juz lat, odwiedzilem...chcialoby sie powiedziec polecam...choc to malo przyjemnie brzmiace slowo w takim wydaniu, ale sens jest chyba do odczytania...
*adi* Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Miesiac temu odwiedzilem Cmentarz Honorowy w Bredzie(Holandia).Pochowani sa tam zolnierze 1 PDP...
feld Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 http://www.chwila.com/cmentarz.wojenny.html-najwieksza metropolia tego typu w polsce-cmentarz zołnierzy 2 armii w zgorzelcu
feld Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 http://www.chwila.com/cmentarz.wojenny.html jeszcze raz bo tamto nie wchodzi
*adi* Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 To cmentarz niemiecki w Lommel(Belgia).60 tys.zolnierzy
*adi* Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Cmentarz Arnhem-Oosterbeek.Spoczywaja tam zolnierze gen.Sosabowskiego z 1 SBS,ktorzy brali udzial w operacji Market-Garden
*adi* Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Cmentarz kanadyjski w Groesbeek(Holandia)
*adi* Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Dzis bedac w Krefeld znalazlem grob polskiego zolnierza
seeker Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Z ostatniego pobytu w okolicach Czarnego. Napis: Pamięci 65 000 jeńców wojennych zagłodzonych, zamęczonych i zamordowanych przez hitlerowców w obozie jenieckim Stalag II B Hammerstein w Czarnem.
MK Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Arlington, Waszyngton, niestety więcej ciekawych fotek uratuję dopiero po odratowaniu dysku w laptopixie, w każdym bądź razie robi kolosalne wrażenie
seeker Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Cmentarz wojskowy I, II w. okolice Swindon UK
MK Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Jednakże małe pierwszowojenne galicyjskie cmentarze we mgle robią równie kolosalne wrażenie, oto jeden z wielu odwiedzonych w ostatnim czasie.
MK Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Grób wybitnie zasłużonej dla historii Polski osobistości, całkiem niedaleko ode mnie, jak to mówią najciemniej pod latarnią, bo dopiero niedawno go odkryłem.
MK Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Ignacy_Kruszewskipozdrawiam
Jacek.Ant. Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Na Podlasiu w Puszczy Knyszyńskiej i na jej obrzeżach można spotkac cmentarze dawnych mieszkańców tych ziem.Ten prezentowany na fotografiach pochodzi z okolic miejscowości Halickie i jest jednym z najstarszych w okolicy(jeden z nagrobków nosi datę 1665).Dopóki w pobliskiej wsi istniała szkoła był regularnie odwiedzany,a teraz pomału zarasta go las.
gudziak Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Nagrobek z jednego z trzech cmentarzy muzułmańskich w Polsce
dzieci3 Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Jeden z najpiękniejszych Polskich cmetarzy Lwów - Łyczaków,Orląt lwowskich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.