okejos Posted October 31, 2008 Author Share Posted October 31, 2008 włąsnie idzie na kino polska. z lata 60-te przedstawia bitwę pod Lenino. su 70 jako ferdynandy - ale w sumie .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorik Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Nie widziałem tego filmu. Widać był niechętnie puszczany w tv, skoro go nie znam. Szkoda, że nie mam Kino Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr916 Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 realizowany na podstawie wątku kilku opowiadań Hena zbiorowy portret żołnierza polskiego, ukazany poprzez losy i przeżycia poszczególnych uczestników szlaku bojowego I Dywizji Piechoty im. Tadeusza Kościuszki. Rok 1943. Dwaj Polacy uciekają z radzieckiego obozu pracy do formującego się nad Oką wojska polskiego. Biorą udział w bitwie pod Lenino, docierają do Polski. W Zamościu pomagają dwóm kobietom, które podobno głodują. Walczą nad Wisłą, Przed bitwą okazuje się, że brak jednego żołnierza. Poległ, ale nikt go nie może sobie przypomnieć. Pozostanie "nieznanym . . ." Info za:film polski pl. Dodam jeszcze,że plenery to m.in.Drawsko,Spała,Modlin.Faktycznie, chyba film ie wygodny" w kilku wątkach.Też go jeszcze nie widziałem,a wiec czekam na powtórkę( powt.w piatek o godz.14:10).I tak przy okazji:w najblizszy czwartek-również na Kimo Polska o godz.20:15 Kolumbowie"(1/5),następnie o godz.21:20 Kierunek Berlin".Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.