siwy_49 Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 Znalazłem ostatnio na moim polu takiego lewka. Myślałem że posrebrzany, ale cytryna odsłoniła srebrny odlew.
siwy_49 Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 Proszę o jakieś info z czego on może pochodzic z jakich lat. Zastanawia mnie dlaczego lite srebro a nie posrebrzanie i ten brzydki pysk z wyciągniętym jęzorem :}.Pozdro
8total4 Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 nabijka? nakładka na czapkę? coś związanego z heraldyką albo z myślistwem? są punce?pozdro!
Raned Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 Zaraz tam srebro, a nie pewter przypadkiem? Mam nieco podobny i podejrzewam, że to nabijka napoleońska, chociaż mogę się bardzo mylić.
martian. Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 Jak dla mnie element jakiegoś mechanizmu jak kurek w zabawce- imitacji jakiejś broni....???? itp itd... zegar....
siwy_49 Napisano 31 Październik 2008 Autor Napisano 31 Październik 2008 Total punc nie ma żadnych, nadal upieram się przy srebrze, ale sprawdzę u jubilera to będe miał pewnośc.Raned pokaż fote swojej, też myślałem że coś napoleońskie blisko leżał cynowy grenadier z postu poniżej. Jakieś datowanie??? Może ktoś ma foty podobnego???
siwy_49 Napisano 3 Listopad 2008 Autor Napisano 3 Listopad 2008 Dzieki Panowie, wreszcie jakis konkret. Kolego kopijnik, wydatowac sie raczej nie da?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.