lonely Napisano 19 Luty 2004 Autor Napisano 19 Luty 2004 witam i pytamw zasadzie jest to dno łuski (chyba)srednica 20mm, bicia rosyjskie, zapis fonetyczny z braku rosyjskich lter na klawiaturze godz 12: RUS.BELG.A.3. godz 9: *16* godz 6-8: MOCKBA godz 3-5: *16*Bicia nie sa w 100% widoczne wiec moglem cos przekrecić.Z góry dziekuje za wszelkie informacje.CzuwajLonely
lonely Napisano 19 Luty 2004 Autor Napisano 19 Luty 2004 witam i pytamw zasadzie jest to dno łuski (chyba)srednica 20mm, bicia rosyjskie, zapis fonetyczny z braku rosyjskich lter na klawiaturze godz 12: RUS.BELG.A.3. godz 9: *16* godz 6-8: MOCKBA godz 3-5: *16*Bicia nie sa w 100% widoczne wiec moglem cos przekrecić.Z góry dziekuje za wszelkie informacje.CzuwajLonely
bjar_1 Napisano 19 Luty 2004 Napisano 19 Luty 2004 Jest to denko łuski od strzelby myśliwskiej ,denko to mosiądz ,reszta łuski była robiona z papieru/tektury i się nie zachowała. Czasami się takie trafiają ,często są fajnie sygnowane.pzdrbjar_1
MK Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Pardon, mój błąd, przedobrzyłem, oczywiście Mockba. Też mam takich multum. Bardzo często spotykane resztki od strzelb myśliwskich czy też może od rakietnic sowieckich???? Za mały chyba kaliber? Reszta była z papieru (tektury?) nie wytrzymującej przeważnie próby czasu. A szkoda.
lonely Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 Stokrotne dzieki za informacje, jeszcze tylko drobne pytanie z jakich czasów pochodzi to denko?CzuwajLonely
Pytanie
lonely
w zasadzie jest to dno łuski (chyba)
srednica 20mm, bicia rosyjskie, zapis fonetyczny z braku rosyjskich lter na klawiaturze
godz 12: RUS.BELG.A.3.
godz 9: *16*
godz 6-8: MOCKBA
godz 3-5: *16*
Bicia nie sa w 100% widoczne wiec moglem cos przekrecić.
Z góry dziekuje za wszelkie informacje.
Czuwaj
Lonely
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.