karolek Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 Witam-czy ta latarka jest wojskowa?Przez kogo mogła być używana?Szczególnie to zadaszenie" jest ciekawe.Z góry dzięki za informacje.Pozdrawiam
michal16 Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Witam. Wydaje mi się że jest to latarka cywilna, mój dziadek taką miał, ale niejestesm pewien na 100%. Pozdrawiam
Catadero Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Latarka wojskowa-suwaki po bokach służyły do nasunięcia na białe światło czerwonej lub zielonej blendy z celuloidu. A daszek potrzebny był do zasłonięcia światła latarki tak, żeby można było z niej korzystać a jednocześnie światło nie zdradzało pozycji osobom postronnym.C.
Wojciech82 Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Na płaską baterię. Mam taką w khaki w idealnym stanie. Widziałem pare razy na allegro za grosze więc zerknij sobie jak wygląda.
Pytanie
karolek
Witam-czy ta latarka jest wojskowa?Przez kogo mogła być używana?Szczególnie to zadaszenie" jest ciekawe.Z góry dzięki za informacje.Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.