niechludow Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 Polecam ocet firmy Jamar z dopiskiem BIO OCET do czyszczenia łusek mosiężnych. Poleżały dobę a później umyłem je zmywakiem drucianym w ciepłej wodzie z płynem do naczyć. Fajny efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik.zd Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 No super wygląd :D.Zwykły ocet chyba bardzo wyżera łuski do czystej" miedzi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 Te łuski to TT, 9para lub/i makarow i KBKS, znaczy nowa produkcja. Starsze łuski nie wytrzymają żadnego octu, inny stop.WojtekPSTakie łuski szkoda czyścić skoro można nazbierać na strzelnicy od razu czyste i błyszczące. Może troszke odmienne jako strzelec sportowy ale do takich mam następujące podejście: Po strzelaniu pozamiatać i wysypać do kosza, aby na stanowisku porządek po sobie zostawić.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 22:53 25-10-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Bywa i tak ze po takim zabiegu łuski ładnie wygladają ale po jakims czasie ciemnieją i matowieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Bywa takze i tak ze łuski czerwienieją i robią sie kruche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 kolego Sławek1989 - owszem masz racje ale ja sie spotkałem z taka reakcją przy łusakch(mosiężnych) które byly dosc zkorodowane i przebywały w wilgotnej ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Nie polecam octu, działa aż za dobrze-mi wyszły łuski w kolorze świeżo wypalonej cegły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 mozna zmniejszyc działanie octu dodając wody np przegotowanej ale i surowej tez mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.