Skocz do zawartości

Sabaton w Polsce.

Steiner7

Rekomendowane odpowiedzi

Nie czepiajcie się kolegi Szarka,z pewnością wspiął się na wyżyny swojego kunsztu rekonstruktorskiego (z resztą nie pierwszy raz, patrz Obrona Łomży 2008) i pokazał jak najlepiej potrafił.Co wyszło każdy może sobie obejżeć...........Pasożytnictwo jakie uprawia przechwalając się nie swoją pozostawiam bez komentarza gdyż w języku ludzi cywilizowanych nie ma odpowiednich słów!Zadziwiające jest tylko agłe" pojawienie się koszmarnych graffiti na schronie bezpośrednio po nagraniu choć nie pojawiały się od co najmniej roku
Jasiek GRH Narew(42 Pionier Batalion

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Styl" wykonania wskazuje raczej na okoliczną gówniażerię. Co do tych liter, co znaczą wie tylko ta łajza która je tam wymazała. Raczej nie zlokalizuje się takiej osoby, bo to był pewnie jednorazowy przypływ zidiocenia. I jeszcze te hasła: J***ć frajerstwo, i JP100% - J***ć policję na 100%". Raczej nabazgrane pod wpływem gównianej jakości, pseudogangsterskiego rapu, a nie z innego powodu.

No troszkę Panowie przesadzają z tą opinią negatywną po 3 minutowym urywku z TVN ,troszkę pochopnie postępujecie .Wszystko da się wytłumaczy a w wielu wypowiedziach nie macie racji zacznijmy od Pana Jhaken Pytanie czy w 1939 roku nie było wojsk w rogatywkach garnizonowych albo mundurach garnizonowych ??
Po Pana wypowiedzi sadze że Pan nie ma pojęcia o walkach WP w 1939 roku może troszkę Panu pomogę w zmianie zdania na temat umundurowania .Wojsko Polskie w 1939 szło do walki w tym co dostali a że jednostki rezerwowe często nie zdołały się przemundurowac albo często szły na front w tym w co mieli to i mundur garnizonowy albo rogatywka się trafiały .Na stronie internetowej : http://www.1939.pl/galerie/wojsko_pl/index.html jest piękne zdjęcie tych rogatywek których nie było znajdą się jak trzeba jeszcze inne zdjęcia.
Koledzy z GRH NAREW dziwi mnie wasza wypowiedz o tym że to nie wy zrobiliście ten pokaz przecież nikt was o to nie podejrzewa Ponury napisał jaka grupa go robiła i dlaczego oraz co to było .
art. 234 przepraszam za słownictwo ale niedorobiony to może jest obiad A ten pokaz tak jak wiele pokazów miał na celu przypomnienie wyglądu Polskiego munduru i uzbrojenia z okresu 1939 roku dokładniej rejonu właśnie okolic Łomży .Podkreślam POKAZ nie rekonstrukcja a pokaz ma na celu pokazanie czegoś i to uczynili właśnie rekonstruktorzy z HRRH33Pp pokazali zespołowi Sabaton który nigdy nie był w tym miejscu o którym śpiewa nigdy nie widział tych schronów oraz nie miał dokładnej wiedzy o tym kto bronił tej ziemi pokazali umundurowanie ,wyposażenie i metody walki oraz schrony Wizny .
Panie armata rzeczywiście Ponury dowiódł swojego kunsztu bo podjął się takiego zadania i całkiem nieźle mu to wyszło żeby nie błąd z tym RKM to nie mielibyście się czego czepić bo członkowie HGRH 33PP są prawidłowo umundurowani i wyposażeni do tego posiadają pełną wiedzę o tym co robią ,nie wiem czy któryś z was ma taką wiedzę o odtwarzanej jednostce ,szlaku bojowym oraz czy opowiadał by ponad 4 godziny o walkach w swoim rejonie zamieszkania a ci ludzie to potrafią i to robią .to że jakiś mody zabłąkany rekonstruktor podniósł RKM do salwy wynikało z tremy przed kamerą a nie jak to twierdzą niektórzy z was z niewiedzy .
A i ta guma do żucia człowieku obejrzałem relacje z 10 razy i nie widziałem że ktoś coś żuł jak ty to wypatrzyłeś w migawce to nie wiem. Naprawdę czepiacie się a najbardziej Ci co nigdy nie pokazali siebie na imprezach nie rekonstruują polskich wojsk i Ci dla których rekonstrukcja to wyłapywanie błędów innych .
Jeszcze jedno Schron w Nowogrodzie w trakcie kręcenia zdjęć i po nich był ładnie wywietrzony i ani w dniu robienia zdjęć ani w dniu następnym nie było napisów teraz się pojawiły ja myślę że nie przypadkiem (a to już moje zdanie - świństwo zainteresowani wiedzą o co chodzi )

KAMILO SMRH ŻELANY ORZEŁ sekcja Wschód"

Temat tego wątku to Sabaton w Polsce. To, do czego sprowadza się ta dyskusja, mija tematem. Wszyscy mają już zapewne wyrobione zdanie na temat tego wszystkiego, więc następne pyskówki" nie wniosą nic sensownego w w/w temacie.
W zwiazku z tym, proszę moderatora o zamknięcie powyższego wątku, gdyż jak sądzę dalsza rozmowa będzie tylko pyskówką" pomiędzy zwolennikami, a przeciwnikami tego, co zobaczyliśmy wszyscy.
Pozdrawiam Jacek GRH NAREW
P.S.
Kamilo, nie tylko HGRH 33ppSK interesuje się WP z okresu II RP i nie obrażaj tu proszę reszty zainteresowanych.

Jaco nie powinieneś ograniczać się do Łomży – rekonstrukcyjne Podlasie PRZEPRASZA !!! Pozostając w temacie muzycznym – małe preludium „KOP na stanowisku (Sic!)
Kamilo nie masz zielonego pojęcia o okresie który odtwarzasz, każda Twoja opinia to zwykły bełkot, w tej wypowiedzi jaskrawym przykładem jest zdjęcie na które się powołujesz. Zapewniam ze zostało wykonane przed IX 1939 roku. Zacznij czytać książki a nie podpisy pod zdjęciami.
Pozdrawiam

członkowie HGRH 33PP są prawidłowo umundurowani i wyposażeni"

Oczywiście!

Jako, że miałem okazję wielokrotnie wstępować w polskim mundurze historycznym poza granicami kraju, także przy okazji różnych działań dyplomatycznych, ten temat jest mi szczególnie bliski.
Prezentacja przed gośćmi zza granicy jest reprezentowaniem Polski na zewnątrz.

A więc:
-Mundur ma wyglądać jak do ślubu!
-Oporządzenie wyszykowane jak na defiladę!
Od tych dwóch reguł wyjątku nie ma.

Skoro uważacie, że wszystko było ok, to ok.

No i muszę teraz znowu napisać sprostowanie.
Otóż osoba widoczna na fotografii, nie jest członkiem GRH NAREW, sekcji polskiej - Samodzielnej Kompanii Fortecznej KOP Nowogród" - mimo, iż zdjęcie jest zrobione właśnie przy jedynym ocalałym schronie bojowym pierwszej linii umocnień w Nowogrodzie.
Jest natomiast ze składu Żelaznego Orła" etc.

oczywiscie zaraz bedzie glos ze sie znowu czepiam ale komenda do salwy chonorowej kapitana na filmie do ktorego dalem link z wizyty Sabatona w Wiznie jest czysto regulaminowa a ramię broń"
szok

A co masz Kamil na głowie na tej fotce jesli mnie wzrok nie myli to czapka KOPu i w tym samym stroju na Serokomli grałeś KOPowca zreszta sam tak to okresliles

o nie KOMBINEZON 1939 marne pojecie kolego o tym co piszesz SZPECU !!!!
a i jeszcze jedno w tej wypowiedzi obraziłeś pamię bohatera Komendę: Na cześć kpt. R. pojedyńczym pal(sic!) pozostawię bez komentarza." wiadomośc o osobie skazanej podaje się do publicznej wiadomosci sktruem nazwiska a Raginis taką nie był !!

i jeszcze jeden kombinezon 1939
POCZYTAJ KSIĄŻKI KOLEGO !!!!

ps ostatni mój post na tym forum w tym temacie pyskówka z wami to nie mój poziom a do waszego nie bede sie zniżał

GRH Narew -szkoda że tak chcecie zakończy naszą współpracę naprawdę szkoda bo znamy się od tylu lat ale to wasza sprawa
mimo wszystko pozdrawiam Kamilo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie