cezar48 Napisano 22 Październik 2008 Autor Napisano 22 Październik 2008 Witam Co za budowla widnieje na tej szklanej broszce ?? Napis u dołe jest dla nie trudny do rozszyfrowania , więc odwzorowałem go u góry na zdjęciu. Wym. 3,5cm, i 3,0 cm. od spodu sregrna blaszka . Dzięki za wszelkie informacje w tym temacie.
Subhumans Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 a to srebrne to raczej kogoś twórczość jeszcze nie widziałem tego jako przypinki
Molke Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Na 100% WHW a tył to raczej czyjas tworczosc :) Posiadm 4 sztukli takich szkielek z tym ze dolna czesc maja wyprofilowana" w taki sposob aby robila za podstawke.Tego typu szkielek widzialem osobiscie kolekcje skladajaca sie z okolo 20 sztuk z roznymi widokami min. budynki , pomniki ... . Pomijam oczywiscie fakt ze owe szkielka tak jak szkielka z postaciami byly produkowane w kilku kolorach. Do najzabawniejszych faktow nalezy jednak to ze niektorzy za WHW ktore nalezy do fantow masowych wolaja od sztuki 25zl :D:D:D:D:D
cezar48 Napisano 22 Październik 2008 Autor Napisano 22 Październik 2008 Witam Co za budowla widnieje na tej szklanej broszce ?? Napis u dołe jest dla nie trudny do rozszyfrowania , więc odwzorowałem go u góry na zdjęciu. Wym. 3,5cm, i 3,0 cm. od spodu sregrna blaszka . Dzięki za wszelkie informacje w tym temacie.
kopijnik2 Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 http://www.itchypixel.net/krakow.php:)
cezar48 Napisano 23 Październik 2008 Autor Napisano 23 Październik 2008 Co znaczy WHW. ?? Jeśli chodzi o tył to jest płaski . całośc zamocowana na srebrnej blaszce opinającą z czterech stron trzema łapkami rećznie wyciętymi od spodu było przylutowane zapięcie -są dwa punkty po lutowaniu.
Molke Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 WHW znaczy Winterhilfswerk czyli Pomoc Zimowa :) odpowiednik dzisiejszej Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy z tym ze za wplacenie otrzymywalo sie tego typu gadzety zamiast dzisiejszych naklejanych serduszek. Zbiorki tego typu byly robione na rozne cele i przez wiele lat z tad tez rozna tematyka i szeroka gama tych fantow ktore ciezko w sumie zliczyc.Miedzyinnymi byly takie kolekcje:-szkielka z podobiznami roznych osob -zodiaki-znaki drogowe (przypinane na szpilke) -figurki postaci wojskowych -figurki postacie z bajek-herby miast I tak mozna by bylo wymieniac bez konca :) Dodam ze kiedys mialem zapal by uzbierac jedna jakas konkretna kolekcje ale to ciezki temat bo ceny sa zawyzane.
cezar48 Napisano 24 Październik 2008 Autor Napisano 24 Październik 2008 MOLKE. Dzięki za za wyczerpującą odpowiedż .Pozdrawiam.
Pytanie
cezar48
Witam Co za budowla widnieje na tej szklanej broszce ?? Napis u dołe jest dla nie trudny do rozszyfrowania , więc odwzorowałem go u góry na zdjęciu. Wym. 3,5cm, i 3,0 cm. od spodu sregrna blaszka . Dzięki za wszelkie informacje w tym temacie.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.