okejos Napisano 22 Październik 2008 Autor Napisano 22 Październik 2008 taka ciekawosta koło mnie a obok po prawej cos podobnego ale tylko zarys i mniejsze
rabat Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 nie wiem o co chodzi ?? może coś podpowiedz co ty tam widzisz.
Parowóz Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 czy chodzi ci o to okragłe w srodku pola z jakby drogą dojazdową ??Domniemujac to moze być slad po stogu ze snopami zboza -skladowano je w snopkach na polach sukcesywnie wywożąc w czasie zimy i młucac cepami na klepisku -myszy mieszkające pod stogiem ryjąc swoje norki zmieniły strukturę gruntu
rabat Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 nie no może mam coś z oczami ale mi to wrone trochę przypomina bo nad kółeczkiem z lewej macie coś jak skrzydło.
kopijnik2 Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 a po między nimi - i do lasu rowek, i od dużego też rowek...
woytas Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Chuck Norris wracal z imprezy?Ja tam jakos nie zabardzo cos widze...
sprat Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 To chyba o to chodzi?Zaznaczyłem dookoła.
steell Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 a ja tam widzę bardzo wyraźny napis ZUMI czyżby kosmici
longwood Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Też kiedyś znalazłem na zoomi piękny cień, który był dla mnie starą drogą.Po długich poszukiwaniach z wykrywką i nie krótszym kopaniu znalazłem.Gazociąg.Na tej focie ewidentnie widać podłużną linię wiodącą do czegoś okrągłego.Najpewniej bęzie to pamiątka po jakimś odwiercie bądź podobej osobliwości.Jest wszakże szansa, że to zarys fundamentów np. wiatraka oraz dawna droga do niego.Znajdź starą mapę i zobacz.
talgo Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 ok miło i wesoło a poważnie ja widze jeden zarys drogi już zaorany kończący się okręgiemi drugi większyto jezeli pola nie są teraz obsiane lub masz pozwolenie od gospodarza na grzebanie to najlepiej skoczyć i sprawdzić teren ciężko powiedzieć co tam było lub jest terazchyba że to teren archeologów to odradzam
okejos Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 teren to nieuzytki - zdegradowane łaki od wielu wielu lat.wybiorę sie tam motorkiem i zrobie zdjecia z bliska
sprat Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Zamiast robić zdjęcia weź wykrywkę i przeszukaj będziesz miał pewność czy temat wart roztrząsania.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.