Skocz do zawartości

Ustawienia Minelab Explorer SE

Arseon

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
gain mam na 4-5 nie na 10 :)

Same 10 mam na volume max itp
odnośnie tych 25sensit,to do tej cyferki czasem jadę do dołu bo się masę fałszywych sygnałów pojawia.
pozdrawiam
Napisano
ARKADIO te ustawienia które podajesz są przemyślane i podpisuję się pod nimi,prawdopodobnie chodzi w nich o to żeby więcej znajdywać a mniej dyskryminować.Zastanawiam się tylko jak to jest z tym trybem czułości,dlaczego preferujesz
ustawienie bez latającej kreski(ręczne) skoro sprzęt na nim
bardziej wzbudza się , nie można ustawić wyżej czułości a na latającej kresce(półautom.)można chodzić stabilniej na każdym terenie i z większym zasięgiem(wiem że uważasz że ustawianie wysokiej czułości nie ma sensu ale skoro można ustawić wyżej a nie zakłuca to chyba lepiej niż gorzej?)
Może w trybie bez kreski można wychwycić sygnały od fantów których nie złapiemy w trybie z kreską ?
Napisano
do terenowiec69,odnośnie fabrycznego aku; to zależy od ilości sygnałów,jeśli np; pole jest dość czyste ,to dośc sporo,jeśli śmieci jest bardzo dużo,i sygnał za sygnałem to jakieś 6-10 godzin.

latająca kreska -to automat stosuje go, gdy jest dość dziwny teren.
bez latającej kreski-gdy teren jest dość lekki np;leśny piasek,lekka ziemia.
propo rybu" bez latającej kreski jest głębszy i jak dla mnie dośc więcej mi wyskakuje,z racij takiej ,że teren jest dośc sporo uprawiany"przeczesany przez inne sprzęty,a na automacie jakoś ciszej jest w ziemi:) Tak mi się wydaje.

pozdrawiam

ps.takie ustawienia mi pasują, ale moze tylko moje osobie ???:)
Napisano
No właśnie przymieżam się do nich,żałuję że nie wziąłem zestawu ze słuchawkami KOSS i z ładowarką z akumulatorami
Preferuje dosyć energiczne chodzenie i kopanie a jak wyobrażę sobie ten plączący się wszędzie kabel to może być problem ,jak sobie z tym radzicie,słyszałem że można przeciągnąć go pod bluzą to pomaga ? Może już są na rynku jakieś słuchawki bezprzewodowe współpracujące z wykrywa-
czami ?
Napisano
Ja mam koss 30 ,i jakoś się nad tym nie zastanawialem ,czy się plącze ,czy nie.
Ilość sygnałów jest dość spora,które nie docierają do Ciebie,a szkoda :)

Ja zawsze w słuchawkach!

pozdrawiam
Napisano
ARKADIO używałeś innej cewki niż standardowa (ja mam 11 dd)
niektóre osoby polecają zakup mniejszej 8-ki.Mniejszy zasięg
ale lepsza wybiórczość.Może jeszcze ktoś opisze swoje doświadczenia z innymi cewkami do SE ?
pozdro>
Napisano
terenowiec69: tak SE ma overload od dużego obiektu żelaznego
wytwarza w tym przypadku dźwięk warczenia",ale bardzo rzadko w moim przypadku reaguje w ten sposób podczas poszukiwań,może rzadko trafiam na duży złom,na wyświetlaczu
nie wiem co pokazuje rzadko sprawdzm ale chyba napis overload
pozdro>
Napisano
witajcie

pytalem juz w innym poscie ale zapytam i tu:
jak dziala w explo se funkcja wlacz i szukaj" i czy ona wogule dziala?

chodzi o to ze jako poczatkujacy powinienem kupic np ace 250 a jak sie naucze to cos lepszego.a moze by tak odrazu se i na poczatke tryb wlacz i szukaj" i powoli bede sie uczyl tego sprzetu.
Napisano
Dobrze ARKADIO mówi,ja używałem GT i w nadchadzącym sezonie wiem co chcę ,właśnie Ex Se.Przechodziłem 1,5 roku,każdą niedziele z gt i brakowało mi kilku rzeczy które ma Se.Jednak wiąże się z to z wydatkiem 3800zł.Coś za coś.
Przechodząć na ten sprzet trzeba wziąś wszystkie za i przeciw.
Napisano
terenowiec z tą ceną chyba przesadziłeś ja za swojego w podstawowej wersji wyposażenia w vikingu dałem jakieś 3200
a ze słuchawkami koss jakieś 3400 na aledrogo nowy 3359
Jeżeli chodzi o to co ma Se a niema gt to dla mnie najważniejsze identyfikacja cyfrowa (digital) znaleziska
w połączeniu z sygnałem i doświadczeniem mówi bardzo dużo o tym co mamy w ziemi.Po za tym gt jest jeszcze cięższy.
pozdrawiam
Napisano
w gt na plus jest to że można szybko przemiatać a sam dosto-
sowuje się do prędkości po zatym wyżej nad ziemią niż w Se
dlatego chyba lepiej wypada na rżysku.Według mnie sprzęty
porównywalne chociaż w Vikingu robili testy obydwu jedno-
cześnie w terenie i wykazały że Se jest głębszy i dokła-
dniejszy.Może jest w tym coś jak w ciągłym porównywaniu
(wiem że inna bajka ale coś w tym jest) AK 47 do M 16
ten pierwszy jak młot szybki prostszy i niezawodny(gt)drugi jak chirurgiczny skalpel wolniejszy bardziej skomplikowany
ale precyzyjnie dokładny(Se)
Pozdro>
Napisano
Zdecydowałem się odpowiedzieć gdyż poprzednim moim wykrywaczem (choć ciągle go mam) był ace... obecnie chodzę z Ex-em... nie, nie, nie... nawet na ustawieniach fabrycznych zasięgi i efektywność będzie dużo większa... Poletka przechodzone z ace'm, na ustawieniach coins w exie wskazały jeszcze mnóstwo celów do wykopania.. a kiedy zmieniłem czułość na manualną 30 i ustawiłem go na Iron Mask 29 okazało się że leży w ziemi jeszcze więcej...
Pozdrawiam
Maniutek
Napisano
Arseon ,nówka w vikingu z dodatkami 3800zł ,więc wiem co mówię.Od handlarzy z allegro nie bede brał,bo sprzet bez europejskij gwary jak dla mnie nie pasi.
Jeżeli nie uzbieram na Se to w ostateczności wybór padnie na Safari.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie