Blitzkrieg Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Mam na auto, bo jest stabilny przy dużej czułości bo 30 to dużo...
ARKADIO.IE Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 gain mam na 4-5 nie na 10 :)Same 10 mam na volume max itp odnośnie tych 25sensit,to do tej cyferki czasem jadę do dołu bo się masę fałszywych sygnałów pojawia.pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 zapomniałem dopisać że iron masc mam gdzieś 22/24 pozdrawiam
terenowiec69 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Na ile może starczyć fabryczny akumulator zasobnik 1800 mAh w explorer Se?
Arseon Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 ARKADIO te ustawienia które podajesz są przemyślane i podpisuję się pod nimi,prawdopodobnie chodzi w nich o to żeby więcej znajdywać a mniej dyskryminować.Zastanawiam się tylko jak to jest z tym trybem czułości,dlaczego preferujesz ustawienie bez latającej kreski(ręczne) skoro sprzęt na nimbardziej wzbudza się , nie można ustawić wyżej czułości a na latającej kresce(półautom.)można chodzić stabilniej na każdym terenie i z większym zasięgiem(wiem że uważasz że ustawianie wysokiej czułości nie ma sensu ale skoro można ustawić wyżej a nie zakłuca to chyba lepiej niż gorzej?)Może w trybie bez kreski można wychwycić sygnały od fantów których nie złapiemy w trybie z kreską ?
ARKADIO.IE Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 do terenowiec69,odnośnie fabrycznego aku; to zależy od ilości sygnałów,jeśli np; pole jest dość czyste ,to dośc sporo,jeśli śmieci jest bardzo dużo,i sygnał za sygnałem to jakieś 6-10 godzin.latająca kreska -to automat stosuje go, gdy jest dość dziwny teren.bez latającej kreski-gdy teren jest dość lekki np;leśny piasek,lekka ziemia.propo rybu" bez latającej kreski jest głębszy i jak dla mnie dośc więcej mi wyskakuje,z racij takiej ,że teren jest dośc sporo uprawiany"przeczesany przez inne sprzęty,a na automacie jakoś ciszej jest w ziemi:) Tak mi się wydaje.pozdrawiamps.takie ustawienia mi pasują, ale moze tylko moje osobie ???:)
ARKADIO.IE Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 mam pytanie ? Arseon czy chodzisz w słuchawkach?Bo jeśli bez to sporo Cię ominiepozdr
Arseon Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 No właśnie przymieżam się do nich,żałuję że nie wziąłem zestawu ze słuchawkami KOSS i z ładowarką z akumulatoramiPreferuje dosyć energiczne chodzenie i kopanie a jak wyobrażę sobie ten plączący się wszędzie kabel to może być problem ,jak sobie z tym radzicie,słyszałem że można przeciągnąć go pod bluzą to pomaga ? Może już są na rynku jakieś słuchawki bezprzewodowe współpracujące z wykrywa-czami ?
terenowiec69 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Są ,ale nie współpracują dobrze z wieloczestotliwościowymi wykrywaczami.
ARKADIO.IE Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Ja mam koss 30 ,i jakoś się nad tym nie zastanawialem ,czy się plącze ,czy nie.Ilość sygnałów jest dość spora,które nie docierają do Ciebie,a szkoda :)Ja zawsze w słuchawkach!pozdrawiam
terenowiec69 Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 Pytanko czy Se ma cos takiego jak overload czyli przeciażenie od dużego przedmiotu żelaznego?I jak jest to sygnalizowane na wyświetlaczu?
Arseon Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 ARKADIO używałeś innej cewki niż standardowa (ja mam 11 dd)niektóre osoby polecają zakup mniejszej 8-ki.Mniejszy zasięgale lepsza wybiórczość.Może jeszcze ktoś opisze swoje doświadczenia z innymi cewkami do SE ?pozdro>
Arseon Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 terenowiec69: tak SE ma overload od dużego obiektu żelaznegowytwarza w tym przypadku dźwięk warczenia",ale bardzo rzadko w moim przypadku reaguje w ten sposób podczas poszukiwań,może rzadko trafiam na duży złom,na wyświetlaczunie wiem co pokazuje rzadko sprawdzm ale chyba napis overloadpozdro>
siemens Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 witajciepytalem juz w innym poscie ale zapytam i tu:jak dziala w explo se funkcja wlacz i szukaj" i czy ona wogule dziala?chodzi o to ze jako poczatkujacy powinienem kupic np ace 250 a jak sie naucze to cos lepszego.a moze by tak odrazu se i na poczatke tryb wlacz i szukaj" i powoli bede sie uczyl tego sprzetu.
terenowiec69 Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Dobrze ARKADIO mówi,ja używałem GT i w nadchadzącym sezonie wiem co chcę ,właśnie Ex Se.Przechodziłem 1,5 roku,każdą niedziele z gt i brakowało mi kilku rzeczy które ma Se.Jednak wiąże się z to z wydatkiem 3800zł.Coś za coś.Przechodząć na ten sprzet trzeba wziąś wszystkie za i przeciw.
Arseon Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 terenowiec z tą ceną chyba przesadziłeś ja za swojego w podstawowej wersji wyposażenia w vikingu dałem jakieś 3200a ze słuchawkami koss jakieś 3400 na aledrogo nowy 3359Jeżeli chodzi o to co ma Se a niema gt to dla mnie najważniejsze identyfikacja cyfrowa (digital) znaleziskaw połączeniu z sygnałem i doświadczeniem mówi bardzo dużo o tym co mamy w ziemi.Po za tym gt jest jeszcze cięższy.pozdrawiam
Arseon Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 w gt na plus jest to że można szybko przemiatać a sam dosto-sowuje się do prędkości po zatym wyżej nad ziemią niż w Sedlatego chyba lepiej wypada na rżysku.Według mnie sprzęty porównywalne chociaż w Vikingu robili testy obydwu jedno-cześnie w terenie i wykazały że Se jest głębszy i dokła-dniejszy.Może jest w tym coś jak w ciągłym porównywaniu(wiem że inna bajka ale coś w tym jest) AK 47 do M 16ten pierwszy jak młot szybki prostszy i niezawodny(gt)drugi jak chirurgiczny skalpel wolniejszy bardziej skomplikowanyale precyzyjnie dokładny(Se)Pozdro>
siemens Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 arkadio i arseon czy mozna zaryzykowac teze ze przy ace 250 i explorer se na wlacz i szukaj" bede mial takie same wyniki"?
maniutek1 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Zdecydowałem się odpowiedzieć gdyż poprzednim moim wykrywaczem (choć ciągle go mam) był ace... obecnie chodzę z Ex-em... nie, nie, nie... nawet na ustawieniach fabrycznych zasięgi i efektywność będzie dużo większa... Poletka przechodzone z ace'm, na ustawieniach coins w exie wskazały jeszcze mnóstwo celów do wykopania.. a kiedy zmieniłem czułość na manualną 30 i ustawiłem go na Iron Mask 29 okazało się że leży w ziemi jeszcze więcej...PozdrawiamManiutek
terenowiec69 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Arseon ,nówka w vikingu z dodatkami 3800zł ,więc wiem co mówię.Od handlarzy z allegro nie bede brał,bo sprzet bez europejskij gwary jak dla mnie nie pasi.Jeżeli nie uzbieram na Se to w ostateczności wybór padnie na Safari.
pastuszek Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 apropo cen w vikingu - chyba oszaleli. Cena x-30 w ciągu ostatnich kilku tygodni poszła do ógrę o ponad 5 stów, to jest prawie 50 procent...
siemens Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 maniutek o to mnie sie rozchodziło :)dziekia teraz pytanie gdzie kupic?oczywiscie tylko z gwarancja.viking??
terenowiec69 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Widzę że kilka postów z tej dyskusji zostało wykasowanych,ciekawe dlaczego.
longwood Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 z tego samego powodu zapewne dlaczego znikną posty odsyłające do vikinga- bo niezgodne z regulaminem...
siemens Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 czyli moje pytanie jest nie na miejscu.......
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.