Jaco71 Napisano 22 Październik 2008 Autor Napisano 22 Październik 2008 Nabyłem drogą kupna skorupę granatu F1. Na oko wszystko się zgadza (wygląd itd) ale zapalnika UZRG nie da się wkręcić bo za szeroki i no właśnie wkręcić" wlot nie ma gwintu. Więc czy to napewno F1? Ew. fotki jutro bo mi aparat zdechł...
boat88 Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 a może któryś z kolegów ma zdjęcie oryginalnej skorupy F1 bo i ja mam taka skorupę i też sie teraz zastanawiam czy nie szkolniak
Jaco71 Napisano 23 Październik 2008 Autor Napisano 23 Październik 2008 Dzięki Panowie za wyjaśnienie sprawy. Może go ubojowie" ;), ale chyba lepiej postarać się o drugi egzemplarz do kolekcji... Pozdro.
profos Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 F1 szkolny i F1 bojowy odlewane były z tej samej formy, a różnią się między sobą tylko tymi szczegółami o których pisałem wyżej. Mogły różnić się też malowaniem: szkolny mógł mieć namalowany na obwodzie czerwony pasek, mógł też być pomalowany na czerwono lub żółto albo wcale.
Jaco71 Napisano 22 Październik 2008 Autor Napisano 22 Październik 2008 Nabyłem drogą kupna skorupę granatu F1. Na oko wszystko się zgadza (wygląd itd) ale zapalnika UZRG nie da się wkręcić bo za szeroki i no właśnie wkręcić" wlot nie ma gwintu. Więc czy to napewno F1? Ew. fotki jutro bo mi aparat zdechł...
dyl Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 Jeśli pamięć mnie nie myli ten z otworem od spodu był ćwiczebny.Miał normalny zapalnik a od spodu montowało się ładunek hukowy.Pozdro.
profos Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Kupiłeś granat F1 szkolny. Nie ma narzniętego gwintu dlatego, żeby go nie pomylić z granatem bojowym. Służył on do nauki samego rzutu. Szkolne granaty też można spotkać z naciętym gwintem pod zapalnik, ale te od strony denka mają wycięty otwór.
Pytanie
Jaco71
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.