Skocz do zawartości

Katalog z aukcji Poczty Powstańczej

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj mam wieczór przyjemności Panowie,siedzę sobie z lupą i oglądam spalone listy z Hindenburga ! Szkoda że opisy tylko po niemiecku..

Fotkę z adresem zaraz wstawię,Święty,zwarjowałeś,spis aukcji (z cenami) to bite 300 stron.Chyba że chodzi Ci o taki spis wg dziedzin na okładce..wstawię zaraz jedno zdjęcie w makro z początku,odezwij się czy to to,jak to,to wstawię ci resztę zdjęć,skompletujesz sobie,bo myślę że tylko tak będzie czytelnie.

Katalog obejmuje tematykę Niemcy i powiązane ",z całego okresu istnienia poczty rozumianej jako znaczek, koperta + znaczek ew.stempel lub pieczęć oraz pocztówki,ale tylko w zakresie filatelistycznym(są na przykład normalnie obiegowe propagandowe antyhitlerowskie znaczki z Austrii tuż przed anszlusem...nie wiedziałem że coś takiego istniało ! Są też między innymi koperty i znaczki z Gdańska.

Dochodzą do tego medale,medaliony i inne pamiątki związane z lotem sterowcami.

W zakresie mojej pracy zawodowej jest stwierdzanie autentyczności dokumentów,stąd zainteresowanie tą nagłośnioną aukcją,a filatelistyka to tylko przygoda z dzieciństwa:))))
Katalog robi wrażenie,jakość zdjęć doskonała,nawet z 10razową lupą ogląda się reprodukcje zrobione 1 do 1 jakbym kopertę trzymał w ręku !
Ciekawe kiedy akie rzeczy" u nas...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie