tasiek Napisano 20 Październik 2008 Autor Napisano 20 Październik 2008 Wiosną tego roku zostało zarejstrowane Suwalskie Stowarzyszenie Miłośników Historii. Stowarzyszenie jest kontynuatorem Klubu Miłośników Archeologii „PENETRATOR” działającego od 1999 roku przy Muzeum Historii i Tradycji Żołnierzy Suwalszczyzny. Zajmujemy się promowaniem historii Suwalszczyzny poprzez organizowanie wystaw. Współpracujemy z Delegaturą Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków w Suwałkach , Dyrekcją Lasów Państwowych, Wigierskim Parkiem Narodowym. Od kilku lat posiadamy zezwolenie na prowadzenie prac poszukiwawczych z użyciem wykrywaczy metali. Więcej o naszej działalności dowiecie się na naszej stronie. http://www.ojczyzna-suwalszczyzna.pl/ Zapraszamy chętnych do współpracy. Jeśli chcecie by członkowie Stowarzyszenia przeprowadzili w waszej szkole poglądową pogadankę o historii Suwalszczyzny, prosimy o KONTAKT. Dane kontaktowe znajdziecie na naszej stronie.
majros Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 Gratuluje Tasiek strony. Kawał dobrej roboty zrobiłeś. Dodam tylko że to jest jedno z nie licznych w Polsce stowarzyszen które posiada wszystkie wymagane pozwolenia na prowadzenie prac poszukiwawczych z wykrwaczami metalu.Pozdrawiam.
tasiek Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 Może nie jest o nas w Polsce głośno, ale jako jedni z pierwszych dostaliśmy zezwolenie na prowadzenie prac poszukiwawczych z wykrywaczami metali. Współpraca z Wojewódzką Delegaturą Ochrony Zabytków oddział w Suwałkach trwa już kilka ładnych lat. Cały czas zbieramy nowe doświadczenia. Jak narazie zawsze udawało nam się przedłużyć zezwolenie, a nie jest to łatwe i trzeba spełnić wiele różnych wymogów stawianych przez ustawy. Mamy nadzieję, że w kolejnych latach bedzie podobnie.
Kiler Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 Mam nadzieje, ze nie dziala z Wami milosnik historii i suwalszczyzny" o ksywie simon07.Bo jesli tak to strzezcie sie.
majros Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 Muszę zdementować Kiler twoją wypowiedz. Działa z nami i wielu sprawach pomógł. Między innymi to on zapoczątkował naszą współpracę z Wigierskim Parkiem Narodowym. Wiele osób być może ma osobiste urazy do simona07, jednak robił rzeczy pozytywne i trzeba mu to przyznać.
Kiler Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 Nie umniejszam mu tych zaslug, jednak strasznie wkurza mnie, ze glosi populistyczne hasla innym poszukiwaczm, zeby wszystko co znalezli na suwalskiej ziemi oddawali do muzeum. Zgoda. Tylko czemu on nie jest takim przykladem i wiekszosc cennych przedmiotow wiedze jak sprzedaje na allegro za ciezka kase. Odpowiedzcie sobie szczerze w duchu, czy to sie godzi milosnikowi suwalszczyny"?
simon07 Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Nie umniejszam mu tych zaslug, jednak strasznie wkurza mnie, ze glosi populistyczne hasla innym poszukiwaczm, zeby wszystko co znalezli na suwalskiej ziemi oddawali do muzeum. Zgoda. Tylko czemu on nie jest takim przykladem i wiekszosc cennych przedmiotow wiedze jak sprzedaje na allegro za ciezka kase. Odpowiedzcie sobie szczerze w duchu, czy to sie godzi milosnikowi suwalszczyny"?Kiler - żal mi Cię. Udowodnij mi proszę, że JA coś wykopanego sprzedałem na Allegro. To po pierwsze.To moje negatywne jak widać konto http://allegro.pl/show_user.php?search=simon07Po drugie, jeśli Cię to tak bardzo interesuje, zapytaj pana Krzysztofa z Suwalskiego Muzeum Okręgowego o moje dary i współpracę z Muzeum.Po trzecie - ja na Suwalszczyźnie - stety czy niestety jestem rozpoznawalny, Ty jesteś tu anonimowy, więc możesz pisać głupoty jakie Ci się tylko zrodzą w chorej główce. Jeszcze jedno takie oskarżenie i spotykamy się w sądzie. Co do mojej fascynacji i miłości do tego regionu to nic i nikt absolutnie mi tego nie może odmówić, bo to właśnie czuję w sercu. A czy Ty mnie tak będziesz nazywał czy nie to - uwierz - wisi mi to niskim kalafiorem - cytując U Pana Boga za piecem".Po czwarte - ocena mojej działalności w KMA Penetrator czy w Stowarzyszeniu nie leży w zasięgu twoich kompetencji. Tylko ja wiem co dobrego a co złego zrobiłem, więc Twoja ocena będzie zawsze subiektywna i nieco infantylna. Dalsza dyskusja Killer z Tobą nie ma dla mnie najmniejszego sensu. Nie odpiszę więc tu na Twoje konfabulacje. Ewentualne dalsze kroki opisałem wyżej. Powodzenia Kolego Kiler.
Frozzer Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 simon - na allegro sprzedales carska odznake suwalskiej strazy pozarnej
Frozzer Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 moze sie myle :), ale raczej nie, bo sam ja licytowalem :)
simon07 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Frozzer - niech kamieniem rzuci pierwszy ten, kto bez winy jest... Stare dobre porzekadło.... I tu Cię kolego zaskoczę - nie mogłeś licytować mojej - znalezionej na marginesie w MOIM starym, pocarskim domu - odznaki gdyż jest to dla mnie relikwia i nigdy, ale to nigdy nie miałem nawet przez chwilę planu jej sprzedaży, zamiany, wymiany itp. Maleńki dowód, na dobranoc. I radzę Panowie skończyć te wynikające - nie wiem - z zawiści, zazdrości, braku wiary w siebie, nocnych polucji, braku wzwodu, niepowodzeń u kobiet - a pewnie i u mężczyzn :), niezbyt pozytywnego przejścia mutacji głosu itd... - wywody. Piszecie anonimowo, więc niby z polotem... Niestety, jak niektórzy wiedzą, ja pewnych zachowań w stosunku do mojej osoby nie trawię. Krytykujesz - rób to jawnie, pod nazwiskiem i przede wszystkim używaj argumentów nie plotek, pomówień i domysłów.Masz coś jeden z drugim do mnie - proszę bardzo - spotkamy się gdzieś i porozmawiamy jak dorośli. Tylko jak widać niektórym brakuje jaj żeby wątpliwości i żale załatwić po męsku.
simon07 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Frozzer - kończę dyskusję. Dorosły facet wie co powiedzieć, kiedy się pomyli. Ty mam nadzieję wiesz. Pozdrawiam. Wszystkich.
simon07 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 No i zapomniałbym - majros dzięki za zauważenie niezauważalnego i dobre słowa. Dziękuję.
Frozzer Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 w takim razie biję się w pierś - i przepraszamwidać licytowałem odznakę od kogoś innego
foni1969 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 simon07 No to ile za odznakę??Podaj cenę.
foni1969 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 No żartowałem -nie denerwuj się!Ale te groźby sądowe i szydzenie z kolegów rozbawiły mnie-nie mogłem się oprzeć.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.