peterwens Napisano 19 Październik 2008 Autor Napisano 19 Październik 2008 Dziś znalazłem ten element gąsienicy,w tym miejscu gdzie szukałem był duży sygnał z wykrywacza ale było już ciemno i nie kopałem dalej.Podobno podczas wojny stały tam dwa rozbite czołgi,no właśnie ,tylko jakie?
peterwens Napisano 19 Październik 2008 Autor Napisano 19 Październik 2008 Dziś znalazłem ten element gąsienicy,w tym miejscu gdzie szukałem był duży sygnał z wykrywacza ale było już ciemno i nie kopałem dalej.Podobno podczas wojny stały tam dwa rozbite czołgi,no właśnie ,tylko jakie?
peterwens Napisano 19 Październik 2008 Autor Napisano 19 Październik 2008 Dziękuję za identyfikację,czy to często spotykany czołg?
Trooper85 Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 Dodam jeszcze, że jest to połówka ogniwa dzielonego (w jednej z wersji gąsek od KW co drugie ogniwo składało się z 2 części). Spotkałem się też ze zdjeciami na których widać zastosowanie tego typu gąsienic w czołgach IS.Tutaj masz listę zachowanych czołgów KWhttp://the.shadock.free.fr/Surviving_KV_series.pdfJak widac nie jest to populares", ale takie gąski wychodzą co jakis czas.Zdrów!
Pytanie
peterwens
Dziś znalazłem ten element gąsienicy,w tym miejscu gdzie szukałem był duży sygnał z wykrywacza ale było już ciemno i nie kopałem dalej.Podobno podczas wojny stały tam dwa rozbite czołgi,no właśnie ,tylko jakie?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.