Skocz do zawartości

szajka atb22

szajka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 318
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
acha,te dwa guziole ozdobne z tej fotki:
http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/luski_copy.jpg
to guziki niemieckie wojskowe, (nie orientuję się zbyt głęboko czyje, ale na 90% nie piechota ani oficerowie..)
z II połowy XIXw.
pozdro!
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam święta świętami ale ileż można świętować ;), dziś udało mi się Szarotkę alpejską zerwać ;). Pozdrawiam atb22

• 4 weeks later...
Napisano

Witam, odwilż idzie wiec czas w las mili państwo :]. Dziś trafiłem w okopie na mały skarbik" całość 88 sztuk sreberek :D.

Napisano

zbiorówka monetki to 10 i 5 fenoli popularesy 1940 rok na dole monetki to spiell-marki niby koniec 19 wieku
guziol hak gwiazdka z naramiennika 10 centow holenderskich z 1942 i 10 fenoli weimar 1935 plus czesc kalmerki i kula od muszkietu i spod od medalika

Napisano

resztki z depozytu to mi sie najbardziej spodobalo niezbednik musi isc do czyszczenia oczywiscie niemam czasu heheh luska od rakietnicy i od czegos jeszcze :)

Napisano

i medalik na otwarcie sezonu 9 lat sluzby pod sztandarem :)
to fanciki na otwarcie roku pozdrowka dla wszystkich :) dla ciebie atb tez :)

Napisano
O choinka !!!!! No koledzy za miedzy zaczęli z grubej rury. Gratki brawo brawo . I dostałem turbo depresji ,grypa mnie dopadła tydzień z głowy a tu odwilż.:((((
Pozdrawiam sirpavlo :(
Napisano
przyznam sie bez bicia ze nie widzialem nigdy takiego wizerunku na guziku marynarki..
może jakies sygnatury są??

obce mi są guziki np. flot handlowych, klubów marynarskich itp.

mogę jedynie powiedzieć że to nie jest regulaminowy guzik, żadnej marynarki wojennej państw europejskich do 1945.
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie