skolcio Napisano 10 Październik 2008 Autor Napisano 10 Październik 2008 Witam!Wszedłem w posiadanie walizki. Według dziadka jest to walizka przedwojenna żyda który później musiał uciekać z wiadomych względów. Walizka posiada tabliczkę : PREISS i SKA Sp.z.o.oKatowice ul. Marszałka Piłsudskiego 17Na klamrze sygnatura STR.. albo SIR...Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć więcej?Pozdrawiam!
skolcio Napisano 10 Październik 2008 Autor Napisano 10 Październik 2008 Witam!Wszedłem w posiadanie walizki. Według dziadka jest to walizka przedwojenna żyda który później musiał uciekać z wiadomych względów. Walizka posiada tabliczkę : PREISS i SKA Sp.z.o.oKatowice ul. Marszałka Piłsudskiego 17Na klamrze sygnatura STR.. albo SIR...Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć więcej?Pozdrawiam!
mietek Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 Po 1945 roku to raczej niewiele ulic nazwanych im Pilsudskiego sie ostalo, czyli mozliwe iz przedwojenna.Poszukaj czy nadawano nazwy im. Pilsudskiego za jego zycia, to da blizsza date.
Pytanie
skolcio
Wszedłem w posiadanie walizki. Według dziadka jest to walizka przedwojenna żyda który później musiał uciekać z wiadomych względów.
Walizka posiada tabliczkę : PREISS i SKA Sp.z.o.o
Katowice ul. Marszałka Piłsudskiego 17
Na klamrze sygnatura STR.. albo SIR...
Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć więcej?
Pozdrawiam!
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.