Skocz do zawartości

Ile kasiury wybulić?

Hermanos

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny znacząco poszły w dół (przynajmniej jeżeli chodzi o „niemiecką” munudrówkę), bo na rynku pojawili się nowi dostawcy z ofertą konkurencyjną, tak jakościowo jak i cenowo – ale moim zdaniem jest to bardzo korzystny trend :)

Pozdrawiam
Hindus

No tak, ale ogolnie niemiecka mundurowka jest droga. Ja mam drelich od Frankowskiego ( na inny troche szkoda kasy jak to pisal to17071990) komplecik oczywiscie, i dalem za niego 250 zl a widze teraz taki komplet na allegro juz ponad 250 zl (uzywany) Wiec mysle ze da sie to sprzedac i to za dobra cene ;)

Pastuszek – uwierz, że to nie takie proste. Zapewniam Cię, że zorganizowanie dobrze zrekonstruowanego ubrania cywilnego z epoki (zwłaszcza obuwia), jest moim zdaniem jeszcze trudniejsze niż umundurowania, którejś z walczących w II WŚ stron.

Pozdrawiam
Hindus

Dużo.

Ludzie, dajcie spokój z takimi pytaniami, opcji jest masa, repliki broni są różne, różne są warianty i cen może być cała masa, pozatym, rekonstrukcja na zasadzie 'pokazcie co i za ile kupić to sobie polatam' to nie rekonstrukcja tylko ostatni gatunek REKO, przebieranka jakaś.

Ostatni raz to wpiszę, żeby ukrócić tepą dyskusję.

Uwzględniając, że jestem nieźle wyekwipowany (chociaż to względne), moje koszty w podziale na kategorie wyniosły mniej więcej (żołnierz jednostek Gebirgsjager):

- podstawka: ok. 3,5 tys.zł, wliczając:
feldbluse m36
edelweiss na ramię
obszycia mundur - orzeł, patki
pagony
haki mundurowe
kragenbinde
berghosen steingrau
szelki do spodni
bergmutze
adler na czapkę
edelweiss metal na czapkę
buty górskie
skarpety górskie
skarpety
koszula szara
kalesony
pas
klamra do pasa
szelki Y
chlebak
mauser k98
pas nośny
wycior
osłona muszki
pokrowiec na karabin
ładownice mauser
menażka
trok menażka
nieśmiertelnik
rzemyk na niesmiertelnik

- wyposażenie drugiego rzutu - ok. 3 tys
łopatka
pokrowiec łopatka
puszka na maskę
pasek do puszki
manierka
pokrowiec manierka z opaskowaniem
kubek manierka
zelta
troki do celty
śledzie do celty
maszty do celty
D-ring
seitengewehr
żabka bagnet
niezbędnik
kocher
hełm m35
biały pokrowiec na hełm
maskujący pokrowiec na hełm
gogle przeciwpyłowe
zestaw do czyszczenia
naboje do ładownic
łódki
nóż szturmowy
spodnie M42
czapka M43 sukno
A-rama
torba do A-ramy
owijacze brezentowe
buty sznurowane krótkie
koszula biała
podkoszulka
spodenki

Nie wyliczam umundurowania zimowego/tropikalnego, rzeczy osobistych i specjalistycznych (MGschutze, sprzęt górski i wspinaczkowy).

• 4 months later...
Ew. można sobie zamówić, o tu:
http://shop.strato.de/epages/15469580.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/15469580/Categories
Dojechałem do połowy zestawu kol. Hindusa i elementy, które tenże wycenił łącznie na 1775 zł, u tego dostawcy kosztowałby 495,4 eu (VAT wliczony, koszt wysyłki nie).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie