bryktygrysek73 Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Id naparstkaznalazłem zwyczajny naparstek na palecpytanie jak często znajdujeciema napis Remys Stärk - producent?
Catadero Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 Na polach się trafiają. To mój najładniejszy-ze wstawką z jakiegoś tworzywa. Reklamuje FARBEREI KRAATZ".C.
kokesh Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 Naparstki są dość częstym znaleziskiem .Ze względu na mnogość wzorów i to że jako przedmiot osobisty ,towarzyszy człowiekowi od wieków , stanową temat wielu kolekcji .Te najstarsze nie mają napisu producenta ,ale mają zazwyczaj bardzo ciekawe wzornictwo dzięki któremu można podjąć próbę wydatowania przedmiotu .Jak zaznaczył tu kolega grove3 w swoim (bełkocie i nieświadomości) ,już ludzie pierwotni zszywając skóry kościana igłą używali pierwszych naparstków .Pozdro...
bryktygrysek73 Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Id naparstkaznalazłem zwyczajny naparstek na palecpytanie jak często znajdujeciema napis Remys Stärk - producent?
maro20 Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 zależy od miejsca ale średnio na jeden-trzy wypady.pochodzą z różnych okresów
bryktygrysek73 Napisano 31 Październik 2008 Autor Napisano 31 Październik 2008 jakoś mi do głowy szybciej nie przyszło że ludzie pierwotni też mieliciekawe czy naparstek z kości mamuta wskaże wyrywka :)pozdrowienia
Pytanie
bryktygrysek73
znalazłem zwyczajny naparstek na palec
pytanie jak często znajdujecie
ma napis Remys Stärk - producent?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.