vojtaz2 Napisano 8 Październik 2008 Autor Napisano 8 Październik 2008 Połowa dużej klamry widać ślady rdzy po metalowym bolcu, reszty klamry nie znalazłem, co to za klamra , domyślam się ze cywilna, proszę o więcej info, dlaczego taka duża była i kto nosił
8total4 Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 połówka cywilnej klamry,myślę że XVIII/XIXw.pozdro!
martian. Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 Total, a nie uważasz, że cywilne tak wielkie raczej nie były...
vojtaz2 Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 słuszna uwaga,duża jest jak na cywila, chyba że to jakiś szlachcic nosił, dziwne jak dla mnie to znalezisko , pomocy w id
vojtaz2 Napisano 10 Październik 2008 Autor Napisano 10 Październik 2008 martian według twojego linku, to ciekawie się zapowiada ten wątek, oby się nie zatrzymał tylko na tym twoim linku, czekam dalej na wasze odkrywcze oko do ID tego przedmiotu
vojtaz2 Napisano 8 Październik 2008 Autor Napisano 8 Październik 2008 Połowa dużej klamry widać ślady rdzy po metalowym bolcu, reszty klamry nie znalazłem, co to za klamra , domyślam się ze cywilna, proszę o więcej info, dlaczego taka duża była i kto nosił
martian. Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Może coś w podobie tego tylko, ani to pewne z jakiego okresu ani pewne czy to w ogóle to... ja bym stawiał na wojskowe przeznaczenie. http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Altblau_regiment_musketeer.jpg
Pytanie
vojtaz2
Połowa dużej klamry widać ślady rdzy po metalowym bolcu, reszty klamry nie znalazłem, co to za klamra , domyślam się ze cywilna, proszę o więcej info, dlaczego taka duża była i kto nosił
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.