kiler p Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 GRH Siedemnasty pragnie serdecznie podziękować organizatorom za zaproszenie na tę wspaniałą inscenizację. Wielkie podziękowania dla Muzeum Wsi Radomskiej za ogromną życzliwość przy naszym małym projekcie, którego efekty mam nadzieję wkrótce zaprezentujemy ;).Wielkie gratulacje i podziękowania dla Przemysława Bednarczyka – masz wielki talent i naprawdę potrafisz go wykorzystać. Inscenizacja była jedyna w swoim rodzaju. Masa wrażeń i to tylko pozytywnych. Co tu dużo pisać - jedna z najlepszych imprez tego sezonu.Miło było też spotkać tylu starych znajomych. Pozdrowienia dla ekipy z „Kampfgruppe Hoffmeyer”, Grześka i chłopaków z Kozienic (mam nadzieję, że kontuzjowany kolega szybko wróci do zdrowia), dla Tomka i ekipy z Iłży, Wienia, Kamila, kolegów z GRH Kampinos oraz wszystkich pozostałych rekonstruktorów obu stron. Specjalne pozdrowionka dla uroczej sanitariuszki PWK z Iłży, która własnym ciałem zasłoniła mnie (wtedy rannego) przed stratowaniem przez kawalerię - w jej rozpaczliwej szarży.Wkrótce postaramy się zamieścić na naszej stronie relację i galerię zdjęć.PozdrawiamPrzemek „kiler” GRH „Siedemnasty” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
historian Napisano 13 Październik 2008 Autor Share Napisano 13 Październik 2008 Jeszcze raz serdecznie dziękuję za wasze zaangażowanie. Najlepszy scenarzysta czy reżyser nie zrobi widowiska bez znających się na swym fachu aktorów!!!Ja miałem tę przyjemność, że współpracowałem z najlepszymi:13 p.uł z Kielc, GRH Żelazny Orzeł, GRH Kozienice OA Prusy", GRH Batalion Tomaszów,22 p.uł. z Garbatki, Kempffgrupe Hoffmeyer, SRH 51psk, GRH 17Inf. Div.,GRHsiedemnasty",GRH Kampinos,KGA7 Skarżysko-Kam.,11 p.uł. z Radomia, GRH z Puław, oraz w charakterze ludności cywilnej :Zespół ludowy ze Strykowic Górnych i młodzież III LO w Radomiu. Szczególne podziękowania dla RADOMSKIEGO AREOKLUBU !!! czego nie uczyniłem po widowisk i jest to mój największy wyrzut sumienia!!!Jeśli kogoś nie wymieniłem to proszę mnie uzupełnić! DZIĘKI! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Więcej fotek dajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsz Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Przemku, ..... dzięki. kpr. Ryś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant_kazanow Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Trochę fotek z Hubalowych zaduszek" pod adresem:http://kazanow.nazwa.pl/partyzantka/galeria02_0003/galeria02_0003.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Wchodzimy w galerię, po lewej stronie:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 są już zdjęcia na stronie muzeum: http://www.muzeum-radom.pl/galeria.php?id=748&r=0&ret=indexm.php%3Fnid%3D748 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Przemek vel Killer, pozdrowienia także dla Was. Fajnie jest spotkać się ze starą gwardią początków ruchu rekonstrukcyjnego w Polsce. Wspaniałej atmosfery tamtych lat się nie zapomina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 klimat tamtych dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 kolejne klimatyczne zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 kolejne klimatyczne zdjęcie 1939/2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 cywile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 uciekinierzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 walka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 najazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 narada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 najazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 granatowy i żandarm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 odpoczynek po ciężkiej walce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 A to mapa skansenu wsi radomskiej-odlotowe miejsce na wszelkie imprezy początku wieku. P.S Dziękuję za użyczenie świetnej relacji fotograficznej pracownikom Punktu Informacji Turystycznej w Kozienicach z ul. Warszawskiej 19. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 19 Październik 2008 Share Napisano 19 Październik 2008 Obiecana przez Kilera relacja :)http://www.siedemnasty.org/pages/bylismy.php?id=12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sienkierz Napisano 19 Październik 2008 Share Napisano 19 Październik 2008 Tą drogą mam prośbę do brodamor i bestler : pierwszy z was publikuje fotkę naszego kolegi w roli Hubala ( samotny jeździec na jasnym szpaku bez publiki w tle a drugi swoją fotkę zatytułował odpoczynek po ciężkiej walce" z najmłodszym z naszych ułanów w roli głównej, udostępnijcie proszę te zdjęcia do kroniki Kieleckiego Ochotniczego Szwadronu kawalerii im. 13 PU Wileńskich. Z góry dziękuję. Ułan 13-tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
historian Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 Witam wszystkich uczestników widowiska historycznego Hubalowe Zaduszki". Ponieważ otrzymuję coraz częściej pytania o zapowiadany przez nas film z tej imprezy, pragnę poinformować, ze takowy w wersji roboczej już powstał. Jednak aby w pełni odpowiadał on naszym i jak mniemam waszym, szanowni uczestnicy i widzowie oczekiwaniom, potrzebujemy jeszcze około miesiąca na jego dopracowanie. Radomska telewizja kablowa Dami TV emituje 12 minutowa etiudę telewizyjną, którą niebawem umieści na swojej stronie, proszę tam zaglądać. Jeszcze raz pragnę wyrazić szczere słowa uznania dla wszystkich grup uczestniczących w widowisku. Film potwierdza wasz profesjonalizm nie tylko jako rekonstruktorów ale i jako aktorów. Czołem i do zobaczenia na jubileuszowym- V widowisku Powstanie Styczniowe w Muzeum Wsi Radomskiej 18.01.2009. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
historian Napisano 29 Listopad 2008 Autor Share Napisano 29 Listopad 2008 Etiuda filmowa z widowiska na stronie TV Dami (www.telewizja.radom.pl) w okienku NASZE PROGRAMY" - polecam wszystkim uczestnikom i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.