Skocz do zawartości

Hubalowe Zaduszki w Muzeum Wsi Radomskiej

historian

Rekomendowane odpowiedzi

GRH Siedemnasty pragnie serdecznie podziękować organizatorom za zaproszenie na tę wspaniałą inscenizację. Wielkie podziękowania dla Muzeum Wsi Radomskiej za ogromną życzliwość przy naszym małym projekcie, którego efekty mam nadzieję wkrótce zaprezentujemy ;).

Wielkie gratulacje i podziękowania dla Przemysława Bednarczyka – masz wielki talent i naprawdę potrafisz go wykorzystać. Inscenizacja była jedyna w swoim rodzaju. Masa wrażeń i to tylko pozytywnych. Co tu dużo pisać - jedna z najlepszych imprez tego sezonu.

Miło było też spotkać tylu starych znajomych. Pozdrowienia dla ekipy z „Kampfgruppe Hoffmeyer”, Grześka i chłopaków z Kozienic (mam nadzieję, że kontuzjowany kolega szybko wróci do zdrowia), dla Tomka i ekipy z Iłży, Wienia, Kamila, kolegów z GRH Kampinos oraz wszystkich pozostałych rekonstruktorów obu stron. Specjalne pozdrowionka dla uroczej sanitariuszki PWK z Iłży, która własnym ciałem zasłoniła mnie (wtedy rannego) przed stratowaniem przez kawalerię - w jej rozpaczliwej szarży.

Wkrótce postaramy się zamieścić na naszej stronie relację i galerię zdjęć.

Pozdrawiam

Przemek „kiler”
GRH „Siedemnasty”

• Odpowiedzi 98
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeszcze raz serdecznie dziękuję za wasze zaangażowanie. Najlepszy scenarzysta czy reżyser nie zrobi widowiska bez znających się na swym fachu aktorów!!!
Ja miałem tę przyjemność, że współpracowałem z najlepszymi:
13 p.uł z Kielc, GRH Żelazny Orzeł, GRH Kozienice OA Prusy", GRH Batalion Tomaszów,22 p.uł. z Garbatki, Kempffgrupe Hoffmeyer, SRH 51psk, GRH 17Inf. Div.,GRHsiedemnasty",GRH Kampinos,KGA7 Skarżysko-Kam.,11 p.uł. z Radomia, GRH z Puław, oraz w charakterze ludności cywilnej :Zespół ludowy ze Strykowic Górnych i młodzież III LO w Radomiu. Szczególne podziękowania dla RADOMSKIEGO AREOKLUBU !!! czego nie uczyniłem po widowisk i jest to mój największy wyrzut sumienia!!!
Jeśli kogoś nie wymieniłem to proszę mnie uzupełnić! DZIĘKI!

Tą drogą mam prośbę do brodamor i bestler : pierwszy z was publikuje fotkę naszego kolegi w roli Hubala ( samotny jeździec na jasnym szpaku bez publiki w tle a drugi swoją fotkę zatytułował odpoczynek po ciężkiej walce" z najmłodszym z naszych ułanów w roli głównej, udostępnijcie proszę te zdjęcia do kroniki Kieleckiego Ochotniczego Szwadronu kawalerii im. 13 PU Wileńskich. Z góry dziękuję. Ułan 13-tego

• 3 weeks later...
Witam wszystkich uczestników widowiska historycznego Hubalowe Zaduszki". Ponieważ otrzymuję coraz częściej pytania o zapowiadany przez nas film z tej imprezy, pragnę poinformować, ze takowy w wersji roboczej już powstał. Jednak aby w pełni odpowiadał on naszym i jak mniemam waszym, szanowni uczestnicy i widzowie oczekiwaniom, potrzebujemy jeszcze około miesiąca na jego dopracowanie.
Radomska telewizja kablowa Dami TV emituje 12 minutowa etiudę telewizyjną, którą niebawem umieści na swojej stronie, proszę tam zaglądać. Jeszcze raz pragnę wyrazić szczere słowa uznania dla wszystkich grup uczestniczących w widowisku. Film potwierdza wasz profesjonalizm nie tylko jako rekonstruktorów ale i jako aktorów. Czołem i do zobaczenia na jubileuszowym- V widowisku Powstanie Styczniowe w Muzeum Wsi Radomskiej 18.01.2009.

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie