Skocz do zawartości

Wrona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam drobne pytanie. Czy gapa, ktora wisiala na niemieckich np: urzedach mogla byc durzo warta?? Pewnie spytacie dlaczego pytam. Otoz. Znam miejsce gdzie taka gapa spoczywa. Jest to teren prywatny ( gapa lezy kolo domu). Mam pozwolenie od wlasciciela posesji na kopanie. Dowiedzialem sie tego przy zalatwianiu interesow. Przyjechalismy na pomiary i jak zawsze po wszystkim zapytalem wlasciciela czy nie posiada jakis militari. No i sie zaczelo.

- A wie pan ze cos jest. Kiedys tesciu opowiadal, ze jak Ruscy zatrzymali sie u nas, popili i zaczeli strzelac do wrony. Wrona troche oberwala i po strzelaniu ruscy chwycili za drabine i ja zwalili. Ale co ja bede opowiadal

Mily pan zawolal swego tescia ( ma juz ponad 90 latek).
Opowiedzial mi o tym co poprzedni pan, i ciagnal dalej.

- Ruscy sie zmyli a ta wrona tak lezala na chodniku to ja zatargalismy do rowu i przysypalismy ziemia. A jak ja ruscy z budynku zrzucali, to jak pipszla to jej jedno skrzydlo odpadlo.

No i na tym sie opowiadanie skonczylo. Umowilismy sie,ze na wiosne bedziemy kopac. Zobaczymy co wyjdzie. No i sie tak zastanawiam po cholere mi to"??. Wykopac wykopie, ale co z tym dalej?? Czy jakies muzeum to przyjmie?? Najblizej mam do Wroclawia (arsenal).

Dodaje link o co mi mniej wiecej chodzi:
http://www.dobiasz.lap.pl/foto0/0542.jpg

Pozdrawiam !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie