szeregowy-sztuk Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 Witam!Mam drobne pytanie. Czy gapa, ktora wisiala na niemieckich np: urzedach mogla byc durzo warta?? Pewnie spytacie dlaczego pytam. Otoz. Znam miejsce gdzie taka gapa spoczywa. Jest to teren prywatny ( gapa lezy kolo domu). Mam pozwolenie od wlasciciela posesji na kopanie. Dowiedzialem sie tego przy zalatwianiu interesow. Przyjechalismy na pomiary i jak zawsze po wszystkim zapytalem wlasciciela czy nie posiada jakis militari. No i sie zaczelo.- A wie pan ze cos jest. Kiedys tesciu opowiadal, ze jak Ruscy zatrzymali sie u nas, popili i zaczeli strzelac do wrony. Wrona troche oberwala i po strzelaniu ruscy chwycili za drabine i ja zwalili. Ale co ja bede opowiadalMily pan zawolal swego tescia ( ma juz ponad 90 latek). Opowiedzial mi o tym co poprzedni pan, i ciagnal dalej.- Ruscy sie zmyli a ta wrona tak lezala na chodniku to ja zatargalismy do rowu i przysypalismy ziemia. A jak ja ruscy z budynku zrzucali, to jak pipszla to jej jedno skrzydlo odpadlo.No i na tym sie opowiadanie skonczylo. Umowilismy sie,ze na wiosne bedziemy kopac. Zobaczymy co wyjdzie. No i sie tak zastanawiam po cholere mi to"??. Wykopac wykopie, ale co z tym dalej?? Czy jakies muzeum to przyjmie?? Najblizej mam do Wroclawia (arsenal). Dodaje link o co mi mniej wiecej chodzi: http://www.dobiasz.lap.pl/foto0/0542.jpgPozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 Najmocniej przepraszam za blad: duzo nie durzo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Ja tam bym pierwszy kopał, tylko nie wiem dlaczego czekasz z tym do wiosny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 Dlaczego?? Moze dlatego ze juz jest zimno. Sam nie wiem:D Jak sie uda to moze wczesniej. No i na wiosne mamy u tego faceta nastepna robote to przy okazji wezmiemy lopaty i pokopiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Najpierw trzeba wiedzieć w jakim jest stanie:) Ale myślę że dla jakiegoś muzeum będzie to fajny eksponat:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.