Skocz do zawartości

Nadarzyce-czy jest tam tunel?

piotr916

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!W ostatnim numerze czasopisma Poznaj swój kraj"jest artykuł Przez Wał Pomorski".Opisane są ciekawe miejsca i obiekty w terenie i jak do nich dojechać.Między innymi jest tam jaz klapowy na Piławie w Naarzycach(obecnie teren prywatny tzw.elektrownia".patrz fot.

Napisano

...A mianowicie pisze tam,że B-werk połączony ze schronem mechanizmów jazu,połaczony jest również podziemnym tunelem z innym B-werkiem-oddalonym o 500m na zachód(patrz mapka).

Napisano

Na fot.1 jak i na tym przekroju obiektu zaznaczylem wał oporowy:w środku są stalowe płyty-ok 9 m wysokości- ziemia,beton i nic wiecej tam nie ma...

Napisano

...dolna kondygnacja...w obiekcie tym byłem parokrotnie i nie ma tam nic podejżanego,a przede wszystkim jest w nim sucho.jedyna woda jaka tam nachodzi to poprzez szyb po kopule panc.Pozdro. P.S.z drugiej strony fajnie by było gdyby taki tunel istniał...

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano
Polecam obejrzenie jednego z odcinków cyklu Misja GRYF" zrealizowanego przez TVP 3 Szczecin, które ostatnio można było oglądać na TV POLONIA, w środę o godz. 16.00.
Odcinki ww. cyklu można także obejrzeć w internecie:

http://ww6.tvp.pl/3289,319350,1.view
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam jako nowy na forum.
Oglądałem ten obiekt od środka, w miejscu gdzie rozpoczyna się ten betonowy walec" i nie znalazłem tam niczego.
Według mnie jest to wzmocnienie stalowej ścianki szczelnej zapobiegające opłynieciu wody za obiektem.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie