piotr916 Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 Witam!W ostatnim numerze czasopisma Poznaj swój kraj"jest artykuł Przez Wał Pomorski".Opisane są ciekawe miejsca i obiekty w terenie i jak do nich dojechać.Między innymi jest tam jaz klapowy na Piławie w Naarzycach(obecnie teren prywatny tzw.elektrownia".patrz fot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 ...na fot.okladka czasopisma...Wszystko ładnie,pieknie,ale w pewnym miejscu tekstu- według mnie -czytelnik dostaje nie prawdziwe informacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 ...A mianowicie pisze tam,że B-werk połączony ze schronem mechanizmów jazu,połaczony jest również podziemnym tunelem z innym B-werkiem-oddalonym o 500m na zachód(patrz mapka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 Na fot.1 jak i na tym przekroju obiektu zaznaczylem wał oporowy:w środku są stalowe płyty-ok 9 m wysokości- ziemia,beton i nic wiecej tam nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 ...inny rzut na jaz-B-werk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 ...schemat drugiego B-werka,do którego,z którego mial by iść ten tunel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 ...dolna kondygnacja...w obiekcie tym byłem parokrotnie i nie ma tam nic podejżanego,a przede wszystkim jest w nim sucho.jedyna woda jaka tam nachodzi to poprzez szyb po kopule panc.Pozdro. P.S.z drugiej strony fajnie by było gdyby taki tunel istniał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 mapki i schematy pochodzą z książki panów Perzyka i Miniewicza Wał Pomorski" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Właściciela jazu znam osobiście, i śmiem twierdzić, że takowy tunel należy między bajki włożyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 25 Listopad 2008 Share Napisano 25 Listopad 2008 Polecam obejrzenie jednego z odcinków cyklu Misja GRYF" zrealizowanego przez TVP 3 Szczecin, które ostatnio można było oglądać na TV POLONIA, w środę o godz. 16.00.Odcinki ww. cyklu można także obejrzeć w internecie:http://ww6.tvp.pl/3289,319350,1.view Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 25 Listopad 2008 Autor Share Napisano 25 Listopad 2008 Tak,zgadza się:fajny ,ciekawy program(mam nagrane wszystkie odcinki).Tylko,że akurat do tego tematu,tutaj-niczego nie wnosi...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Witam jako nowy na forum.Oglądałem ten obiekt od środka, w miejscu gdzie rozpoczyna się ten betonowy walec" i nie znalazłem tam niczego.Według mnie jest to wzmocnienie stalowej ścianki szczelnej zapobiegające opłynieciu wody za obiektem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.