Skocz do zawartości

Który lepszy Minelab x-terra 70 czy soveregin gt lub elite

Abram

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam prośbę do szanownych użytkowników forum.Proszę o opinie na temat który z wykrywaczy jest lepszy do uniwersalnego użytku tzn.nadający się do militarki i drobnicy.Wykrywacze wchodzące w grę to Minelab x-terra 70,soveregin gt i elite
Napisano
Będzie to mój pierwszy wykrywacz dlatego zadałem pytanie.Wiem tylko tyle że gt jest cięższy od terry.Co do ceny to nie ma różnicy bo nieduża różnica jest między nimi.Wygląd nie ma znaczenia najważniejsza jest funkcjonalność.Proszę o wasze oipinie.

Z góry dzięki
Napisano
Wejdź na forum www.poszukiwanieskarbow.com i otwórz wątek Sovereign GT, waga i pasek" a otrzymasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
Napisano
Ostatnio zrobiłem taki test;wykopałem dołek 42 cm i włozyłem 5 kopiejek 1865.Moneta troche większa od 5zł współczesne.
Gt wykrywa bez problemu w all metal ,jak i na dyskryminacji.
Napisano
Waga GT:

Elektronika + akumulator - 760 gramów
Cewka Tornado 1000 - 650 gramów
Osłona cewki - 70 gramów
Podłokietnik - 260 gramów
Rurka dolna - 140 gramów
Rurka górna 280 gramów
Uchwyt na elektronike + śrubki 70 gramów
U mnie dodatkowo wskaźnik - 270 gramów

Czyli jakby nie liczył .. 2,5 kg
Napisano
Biegam od jakiegoś czasu z GT i faktycznie sprzęt potrafi zadziwić zasięgiem i wielkością znajdowanych przedmiotów (małe srebrne monetki np. ,,jagielonki'').Co do wagi jakoś nie narzekam ,zawsze to trochę kalorii więcej się spali .Pozdro...
Napisano
Abram kupujac GT jako pierwaja wykriwka to bedziesz rzucony na gleboka wode. ale to najlepsza i najszybsza metoda na nauke plywania (czyt. kopania) pozder. dolacz do grona sov.gt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie