hubciu93 Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2008 witam wiem że to może trochę głupie pytanie ale czy opakowania po rzeczach spożywczych sprzed 60 lat mają jakąś wartość(niekoniecznie materialną) czy ma ktoś może podobne znaleziska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Pewnie. Niektórzy kolekcjonują militaria, a inni przedmioty codziennego użytku". A co tam masz ciekawego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 ja znalazłem puszke po szynce i ja trzymamchociaż ma troche braków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schivelbein Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Zapomniałem powiedzieć że niemiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Witam!Kiedyś tam kiedy jeszcze nałogowo kopałem z jednej z wypraw przywiozłem cudną puszkę po tuszonce sowieckiej. Więcej radosci niż kolejny bagnet wz.91/30. Piękna sprawa taka puszeczka :-)Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Ja kopnąłem carską z pięknymi nadrukami w stylu z tamtej epoki, ale pięknymi tylko przez parę sekund, bo po momencie jak zaczęła obsychać wszystko zaczęło się łuszczyć i płowieć. Żal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Na rosyjskim poligonie trafiłem puszkę po szpinaku z papierową etykietą (po ponad 100 latach w ziemi!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubciu93 Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2008 przepraszam nie mogłem wcześniej odpisać bo w domu nie mam internetu a wracając do pytania to mam kawałek opakowania po niemieckim miodzie sztucznym (na papierku było napisane KUNSTHONIG)pozdrawiam hubert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Nie wiem dokładnie ale chyba w czasie wojny franc- pruskiej używali konserw ze srebra. Takie wysypisko trafić;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.