grzeb Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Napisano 18 Wrzesień 2008 http://wiadomosci.wp.pl/kat,88034,title,J-Staniszkis-producenci-broni-i-wywiady-nowa-wladza,wid,10370112,felieton.html
Czlowieksniegu Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Głupio zabrzmi, bo jeszcze tego nie czytałem. Ale Pani Jadzia ( miałem z Nią styczność na uczelni ) czasami robi się na specjalistkę od wszystkiego. To raz. Dwa- jest mało obiektywna ( Jej wypowiedzi mają związek z orientacją polityczną ). Trzy - nader często zmienia swoje preferencje co do ulubionych polityków i ich pomysłów.Ale, zaraz się poprawię i do trzeciej porannej kawy przeczytam.
Czlowieksniegu Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Się nie pomyliłem- czy jak małpie ( nie chcę obrazić Gruzinów ) damy do obsługi Deep Blue to wygra z Kasparowem?
martian. Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Jeśli będzie musiała tylko nacisnąć guzik to wygra. A prof. Staniszkis sam osobiście cenię bo mimo opcji preferencji polit. potrafi obiektywnie spojrzeć na dokonania wszystkich stron.
Czlowieksniegu Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Kol. Martian- ale taka wypowiedź mocno stoi w konflikcie z poglądami Kindżała, który za wszystkie problemy Kauzkazu ( a Gruzji na 100 % ) wini Rosję. P.S. Z drugiej strony Pustynna Burza miała być i była poligonem doświadczalnym. Wojna domowa w Hiszpanii też miała takie elementy".
martian. Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Yeti ja w tym temacie nie widzę nicku Kindżał, i co to ma po za tym wspólnego z moją osobą i moimi poglądami? Ja mam taką dziwną zasadę, że przyznaje rację tylko tym którzy ją mają, i w miarę możliwości staram się być w tym obiektywny... tym bardziej w kwestiach światopoglądowo- polityczno- społecznych i międzynarodowych też. Choć moja racja jest może anachroniczna i uwarunkowana patriotyzmem...Pozdro
Czlowieksniegu Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Martian, a czy ja do Ciebie piję? A Kindżała przywołałem ( mam nadzieję, że nie poczuje się urażony ), gdyż wypowiedź P. Prfo. ukazuje nam inne ( dotychczas nie brane pod uwagę ) oblicze konfliktu a przynajmniej co było jego zarzewiem.Tak, że proszę cobyś nie traktował tego jako zarzutu w swoją stronę. A Twoje poglądy? Mimo, że czasami szczerzyliśmy do siebie kły ( jak to Yeti )to miło mi się z Tobą dyskutuje.Ale ckliwy wpis... buuuuuuuu
Czlowieksniegu Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Pisałem ( ach ta skromność ) o moim :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.