Wielka PL Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Napisano 17 Wrzesień 2008 Witam dzis wyszedl mi taki sygnecik,moja prosba,czy mozecie cos na jego temat powiedziec,chodzi mi konkretnie kto takich sygnety nosil,nie zauwazylem zadnych sygnatur.Bardzo dziekuje za pomoc.
8total4 Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 prędzej skłaniał bym się do określenia go pruskim sygnetem tzw. kantynowym, z I Wojny Światowej.Widuje się od czasu do czasu takie na forum, polecam 'pobiegac' w wyszukiwarce :)zdrów!!
Wielka PL Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Napisano 19 Wrzesień 2008 zlotko i sreberko napewno to nie jest,sadzac po patynie bedzie chyba zrobiony z miedzi.
mihura Napisano 19 Wrzesień 2008 Napisano 19 Wrzesień 2008 Określ najpierw z jakiego powstał stopu?! Będzie łatwiej:)pzdr.
Wielka PL Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Napisano 17 Wrzesień 2008 Witam dzis wyszedl mi taki sygnecik,moja prosba,czy mozecie cos na jego temat powiedziec,chodzi mi konkretnie kto takich sygnety nosil,nie zauwazylem zadnych sygnatur.Bardzo dziekuje za pomoc.
mordex Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Sygnecik okresu drugowojennego, a nosil zapewne jakis niemiecki Zółnierz:) raczej wyrób na prywatne zamowienie u miejscowego iubilera:) ale moze ktos z fachowcow cos bedzie wiedział więcej ZDRÓW:)
Pytanie
Wielka PL
Witam dzis wyszedl mi taki sygnecik,moja prosba,czy mozecie cos na jego temat powiedziec,chodzi mi konkretnie kto takich sygnety nosil,nie zauwazylem zadnych sygnatur.Bardzo dziekuje za pomoc.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.