1000WATT Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 W związku z tym ,że nadeszła pora na zmiany mam do szanownych kolegów pytanie,który z nich jest głębszy?Sovereign-GT czy Explorer SE Professional PRO .Od razu nadmieniam ,pytanie nie jest w zakresieajerów" typu:ide.dyskr. itp,itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Witam.Jeśli chodzi stricte o zasięg to EX SE ma większy bez cienia wątpienia.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Popieram,głebszy nawet jest quattro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Witam. Tu masz odpowiedzihttp://wwwdark.w.interia.pl/testy.htmPozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 No nie do końca.. Te testy są nieco starsze niż maszyny o których jest mowa;) Zresztą akurat tych detektorów nie da sie wiarygodnie sprawdzić w powietrzu, podobnie jak innych wieloczęstotliwościowców.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2009 Rycerz,dziękuję za link i chęci,cóż temat jest już nie aktualny,zmiany już się dokonały ;)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armand Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Cytuję za Van Wordenem:resztą akurat tych detektorów nie da sie wiarygodnie sprawdzić w powietrzu, podobnie jak innych wieloczęstotliwościowców." Wiem, że jesteś przekaźnikiem informacji z for angielskojęzycznych [zresztą bardzo dobrze!]. Ta informacja jest już powielana np. przez SiDa. Ale czy, któryś z Was sprawdził to doświadczalnie?Następną informacją z tej samej bajki jest nielubienie przez te wykrywacze spulchnienia gruntu. Pytam się jeszcze raz, czy któryś z Was to sprawdził doświadczalnie? I odpowiedzcie wprost: tak lub nie.Może by się wypowiedzieli w tej sprawie uznani praktycy [kolojność przypadkowa :)]: Mrand, Rutus i ProScan. Bo mnie np. nie wydaje się, że to jest prawdą. Może zwiększyć się efektywność poszukiwań, ale nie zasięg. Przez efektywność rozumiem ilość wykopanych przedmiotów w określonym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Armand jako że testujesz Safari to powinieneś napisać że nie.Ja jako 1,5 roczny uzytkownik Gt mogę stwierdzić że na moich terenach nie na wpływu na wykrywacz spulchnienie gruntu.Chodziłem po terenach oranych,bronowanych,zbitych łąkach,parkach,ściernisku itp.Wiadomo na oranym wysokie bruzdy,wyzej cewka przemiatasz,sygnał jest cichszy ale jest,po odgarnięciu ziemi nogą sprawdzasz jeszcze raz(każdy tak robi).Na bronowanej ziemi jeszcze lepiej,normalne przeczesywanie,jak jest sygnał to sie kopie.Jak pisze Van w powietrzu mierzenie nie jest podstawa do oceniania zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 armand - dla mnie każdy test powietrzny jest mało wiarygodny i nudzi mnie powtarzanie tego po raz tysięczny. Wykrywacz wieloczęstotliwościowy musi widzieć grunt żeby działać poprawnie i dziwi mnie, że jako konstruktor powielasz trochę bajki o testach powietrznych i lewitujących monetach. Fora zagraniczne są dobrym źródłem informacji, ale trzeba jeszcze praktycznie znać sprzęty o których się pisze. Ja nie mogę odpowiadać za to kto powtarza, czy raczej przekręca moje opinie, zwłaszcza gdy robią to osoby z minimalnym doświadczeniem praktycznym czy też związane z dystrubutorami wykrywaczy. Nie pisałem za to o reakcji wykrywacza na spulchnienie gruntu", cokolwiek to znaczy. Nie robię też doświadczeń bo nie jestem elektronikiem tylko poszukiwaczem, ale używałem dość długo Sovereigna i Explorera i nie zauważyłem by te sprzęty reagowały specjalnie na zmiany gruntu i to zresztą podkreślam w swoich opisach.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.