Skocz do zawartości

Fanty z okolic Zielonej Gory

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 178
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
odkarzalnik do maski.Choczilem swego czasu w rejonie Olobok i Niesulice.Trafilismy tam z bracholem okop zawalony niemieckin oporzadzeniem.na odcinku okolo 200 m lezalo doslownie wszystko.Prawdopodobnie rejon kapitulacji niemcow.Pozdrawiam

Eee w samej Zielonej Górze i bezpośredniej okolicy to militarki w glebie raczej nie ma. Miasto zostało poddane Rosjanom i nie było na jego terenie z tego co mi wiadomo w ogóle walk - dzięki temu udało zachować się jego przedwojenny charakter. Wykrywki nie posiadam, nie jestem eksploratorem ale atywnie ślędzę to forum na zasadzie ciekawości. W Zielonej wyciągnąłem z ziemii przez przypadek (podczas robót kanalizacyjnych) butelkę opisaną:

C.Wennrich
Biergrosshandlung
Grunberg'/Schl.

Chciałem się czegokolwiek dowiedzieć o C.Wennrichu i jego hurtowni piwa, ale zielonogorskie muzeum ma takie tematy głęboko w pompce i nie raczyło mi nawet odpowiedzieć spieprzaj dziadu" na zapytanie jakie do nich skierowałem. Cóż, to jest Polska właśnie...

• 1 month later...
  • 1 month later...
A tak przy okazji to chłopaki z okolic Zielonej Góry mogli by zakopywać po sobie dziury...oczywiście ci z Gubina też, bo o te rejony mi się rozchodzi. Ostatnio znowu jakiś poszukiwawczy sezonowy wysyp się zrobił, ale już nie zasyp. A potem wszyscy zdziwieni, że farfocle się czepiają, i będą się czepiać do puki na prostej drodze będzie się można na ryj wyłożyć bo ktoś nie raczył...

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie