emilwkpg Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 elo czy WD-40 moze niszczyc stal lub inne materialy? czy ma jakies negatywne skutki ? na forum pojawilo sie kilka informacji ze wyzera metal. ja slyszaklem ze zmiekcza stal tak ze moze sie latwiej znisczyc lub peknac...tzn sie skruszyc. czy to prawda? powiedzcie co o tym myslicie i czy wy mieliscie jakies przykre przygody z WD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Bez przesady. WD nie nadaje się do zabezpieczania przed dalszą korozją. Może uszkodzić farbe, ale nie sam metal.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Jest doskonałym wspomaganiem" np. do wyjęcia (uruchomienia) zamka z wykopanych urządzeń" które podlegają pod Ustawę o broni i amunicji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilwkpg Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 nie chodzi mi o zabezpieczanie ale czy moze cos zniszczyc np zatrzec jakies sygnatury czy cos. zmiekczyc metal ze sie np skruszy przy upadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 ...np zatrzec jakies sygnatury czy cos. zmiekczyc metal ze sie np skruszy przy upadku..."Nic z tych rzeczy które napisałeś.WD 40 jest cieczą penetrującą.Nadaje się doskonale do uruchamiania zardzewiałych mechanizmów,wykręcania śrub itp.WD40 np. w gwintach delikatnie rozpuszcza rdzę, jednocześnie je smarując. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 WD moze jedynie zmiekczyć rdzę:P Zdrowego metalu nie niszczy. Stosuje od dawna i nie zauważyłem zeby niszczył farbe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.